想同大家介紹一間合家歡 👨‍👩‍👧‍👦 又得情侶 💏 撐抬腳都好岩嘅港島東西餐~ 有非常方便食客嘅套餐 menu 俾大家一次過試多啲唔同嘢食 😙 小妹爸媽都表示呢間嘅食物非常之讚 ☺️ 特別係好多平日未必咁常見嘅高檔主菜,居然都可以係呢度搵到!!! 😎 認真巴閉 😙 平日歸類為安全菜式系呢度反而比較遜色,建議大家去盡啲嚟呢度食飯的話就避免嗌意粉披薩 😂,直接點肉⁣四人餐 👨‍👩‍👧‍👦 ($768) 可以跟湯/沙律4客,揀2款小食同4款主食,再跟4客奶凍甜品同埋4杯飲品。類似形式嘅二人餐 💏 有($298) 同 ($398) 兩個價位嘅,菜單一樣豐富⁣小食⁣🍄 黑菌牛柳粒配薯蓉⁣評分:8/10.⁣呢個牛柳粒雖為小食,但就有主食嘅風韻 😚 牛柳粒大粒都似一口牛扒,煮得都軟熟,牛肉味幾出。用咗一隻港式焗/燴飯常見嘅醬汁去煮 😌 頓時多咗份親切感,感覺更加貼地同有香港特色⁣🍅 番茄手工肉丸⁣評分:8/10.⁣手打嘅肉丸肉質零舍唔同 😀 鬆軟一啲唔會得個彈字,完全唔膠 😙 配番茄汁嘅酸甜特別適合做前菜⁣主食⁣🐟 香早比目魚扒 配香草忌廉汁⁣評分:8/10.⁣比目魚扒煎得非常香滑,魚肉系嫩得嚟唔會
煙三文魚蜂蜜醋沙律

番茄手工肉丸⁣

主食⁣
🐟 香早比目魚扒 配香草忌廉汁⁣
評分:8/10.⁣
比目魚扒煎得非常香滑,魚肉系嫩得嚟唔會散開嘅 😙 而且一啲都唔腥。但最驚喜嘅係配菜同薯蓉精緻得令人流淚 😍 佢整到甜甜哋咁同肉類非常夾!!! 😄 如果天下嘅菜都係咁好食的話我諗我可以日日隊三碗⁣
香早比目魚扒 配香草忌廉汁⁣

🍗 香烤德式豬手配酸菜薯蓉⁣
評分:8/10.⁣
系某大牌W字頭西餐點過非常中伏嘅豬手之後系餐廳都避免點豬手食 😐 但呢間嘅豬手又令人為之一振,咁大隻其實的確好難烤得均勻,但佢哋又的確整得唔錯,啲肉彈牙得嚟完全冇渣 😌 切極都仲有 😎 酸菜薯蓉亦都整得非常出色⁣

🍖 慢煮羊腿配薯蓉⁣
評分:8/10.⁣
羊腿其實我從來都冇食過 🤔 爸爸表示同佢多年前系酒店食過嘅味道一模一樣。醬汁特別別緻,有啲似蘑菇汁又有啲似美國成日食到嘅 gravy⁣
慢煮羊腿配薯蓉⁣

🍕 煙三文魚披薩⁣
評分:6/10.⁣
Pizza 平時理應最安全,但呢度整得真係唔多掂 😥 媽媽講笑話可能大廚曾經做過酒店,複雜而難度高嘅菜式反而掌握得得心應手,呢啲基本嘅都無心鑽研 😂 pizza 嘅餅底未放涼已經開始變硬,完全唔脆唔軟熟,配料整體嘅味道都比較 bland 冇乜睇頭
煙三文魚披薩⁣
煙三文魚蜂蜜醋沙律