2022-08-25
之前多數嚟食brunch 今次就嚟食晚餐🍽已經N次回訪 鍾意食物質素高得嚟 價錢好親民 呢間分店位於太子同大角咀之間 勁近我😆餐廳分咗上下兩層 裝修帶點美式風格▪️ 美國菲力牛扒以慢煮方式處理嘅美國菲力 勁香 聞到都流口水🤤將佢一切開 中間粉嫩嘅顏色實在好吸引 質感好嫩 口感同味道都一流 加咗牛油同蒜頭 令到層次再提升🔝底層有塊煎餅 薄薄地 有少少芝士鹹香 都幾特別▫️燒烤豬仔骨個人覺得好抵食 只係$78一份🐷質素仲要唔錯 燒烤醬味道調得啱啱好 幾惹味 但唔會太濃太鹹 肉質夠軟稔 連伴碟嘅粟米都好甜🌽▪️菠菜芝士焗蠔有3隻 雖然蠔唔算好大隻 不過都幾肥 焗完都有鮮味🦪連埋菠菜芝士食 口感好rich▫️ 岩鹽焦糖芝士蛋糕餐牌上邊冇㗎 係當日special 本身唔諗住食甜品 不過喺cashier見到黑板寫住 忍唔住就叫埋😜焦糖味比較突出 質地幾薄亦算滑 同埋我鍾意佢夠凍除咗啤酒同紅/白酒 仲有啲special例如sangria/gin tonic等等🍹 我揀咗維墨比梨子味蘋果酒 味道偏甜 容易入口 而朋友就飲咗杯冇酒精嘅荔枝接骨木特飲梳打 幾清甜 啱晒夏天飲🌞
▪️ 美國菲力牛扒
▫️燒烤豬仔骨