星期五放工諗住同女友晚餐或者HAPPY HOUR , 冇事先BOOK 定任何餐廳, 都知去得尖沙咀實多人難搵位,搵左幾間餐廳同BAR 都爆哂, 就突然諗起SHERATON 有間SKY Lounge, 就決定去試下,我地去到, 門口姐姐都好有禮貌問我地dinner 定飲野, 之後就引領我地去坐低去到都有8點, 仲有幾個位未滿; 但window位就full 哂.我地是但叫左2個cocktail, 一個係叫yoku yoku , 另一個係kiwi martini, 都係試下姐, 點知落左order 等左30分鐘都未來, 之後我地就問個 waiteress 姐姐點解咁耐未到,姐姐行左去check, 之後又番來問我地叫左咩野, 但係原來應該冇落單, 之後又等....cocktail 來到, 賣相合格, 就一飲.....嘩!! 苦到同廿四味冇分別, 真係飲唔出有kiwi味law! 仲有上面塊kiwi係冇shave 到d毛架law!!廿四味飲完都回甘, 好飲過佢, d 個kiwi martini 真係同藥水冇分別!!! 之後另一杯叫yoku yoku 既所謂有益力多成份既cocktail, 都真係唔
星期五放工諗住同女友晚餐或者HAPPY HOUR ,

冇事先BOOK 定任何餐廳, 都知去得尖沙咀實多人難搵位,

仲有上面塊kiwi係冇shave 到d毛架law!!

之後另一杯叫yoku yoku 既所謂有益力多成份既cocktail, 都真係唔好飲,
omg!!

我忍唔住叫個姐姐埋來同佢講真係好難飲, 佢就叫我叫過另一樣野飲, 我地到最後冇叫,

有個黑黑地既肥中年waitress, 勁冇禮貌, 埋單時我問佢野佢當聽唔到就行左去,

d cocktail 我地只係飲左1淡就冇飲, 因為真係好難飲!!! 仲話咩5星酒店, 咁既food & service quality

我家附近我茶餐廳仲好過佢!! 以後一定不會再來!!
2012-07-13
$220 (Other)