Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
2015-01-17 3947 views
今次要記錄番近期覺得甜品最好食嘅 dazzling cafe!店內設計同台灣無太大分別,侍應都喺要全國語溝通,不過如果空間感再大啲就仲好喇!去過幾次,都係覺得室外坐得舒服啲,傾計都可以私密啲!店內規定要每人要order一杯drink,今次要咗仲夏熱帶水果茶同加勒比海沙冰噤凍嘅天氣一飲水果茶之後就成個人都暖笠笠,水果茶飲落唔係好甜,有一陣陣水果香,又唔會澀就連壺內嘅茶都有水果,下次去都會再叫,唯一可以改善嘅係水果茶唔可以keep熱keep好耐,好快就變暖加勒比海沙冰酸酸甜甜,酸係乳酸嘅酸,所以好難唔好飲,飲咗少少覺得好開胃,大杯又多料晚餐叫咗佛羅倫斯花枝干貝麵同明太子義大利麵真係好好味 !明太子分量一啲都唔輕,啲source都幾creamy,加上微鹹嘅明太子配義大利麵,食落唔會好膩,仲好開胃添,呢個義大利麵好快道俾我地掃晒喇!好味程道爆登,估唔到專程嚟食甜品嘅我地都會有另類驚喜,下次都會再 encore!等咗好耐嘅佛羅倫斯花枝干貝麵嚟喇,賣相確實唔差,花枝同干貝都有好多,好香口,加埋菇類一次過炒,係有少少油,但都可以接受!終於到咗今日嘅主角--熔岩焦糖蜜糖吐司,上嘅時侯,侍應等我地影晒相

仲夏熱帶水果茶
加勒比海沙冰

晚餐叫咗佛羅倫斯花枝干貝麵同明太子義大利麵真係好好味 !
明太子義大利麵
佛羅倫斯花枝干貝麵
熔岩焦糖蜜糖吐司
終於到咗今日嘅主角--熔岩焦糖蜜糖吐司,上嘅時侯,侍應等我地影晒相之後,就開始教我地食法!連噤細緻位都可以做到噤好,真係好細心!吐司真係對比其他鋪頭好食好多,要做到4邊香脆而不油膩真係好高難度,食嗰時仲係熱辣辣嫁,加埋凍冰冰嘅雪糕一齊食,太好味喇!周圍仲有煉奶,焦糖,吉士同蜜糖點!真係要比多幾隻手指公佢

分量其實都夠 2~3人食,過往都試過幾間吐司甜品,呢間的確暫時係數一數二,希望水準可以一直 keep到啦!
2015-01-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
仲夏熱帶水果茶
明太子義大利麵