朋友介紹到The One的Cafe聚餐🎈我地一致被五段食吸引到~上桌時店員全個盤端上黎份量真係幾誇張🤩平日套餐仲會平啲~🍱天の五段定食午餐 ($89起)☆一段副菜🥚🍞昆布溏心蛋 烘烤厚吐司半件☆二段主食+湯底🍜真打稻庭烏冬• 極上濃厚奶油海老湯(熱)☆三段日料🥟天の鍋貼•梅酒日式豬軟骨•蒲燒鰻魚☆四段飲品 玄米茶🍵☆五段甜品 迷你提拉米蘇🍩 (零卡糖使用)🐻comment: 前菜🍞有糖心蛋,和餐牌上寫「超推薦」的烘烤厚吐司,但個人認為配牛油食和出面食到的烤厚多士分別不大,反而建議吐司點奶油海老湯會更加特別😛主食🍜本來以為烏東份量會好少,但原來真係有一大片稻庭烏冬,而且湯底真係有好濃郁嘅蝦味,每條烏東都沾上蝦湯一同享用,好好味🤤有部分日料要再加錢,譬如我和朋友選擇的雞排、豬軟骨、鰻魚,每樣都幾入味,值得加少少錢食自己鍾意嘅日料!個人認為呢個五段定食好抵食!!! 女仔食完三段料理,到最後仲有甜品享用🤭除tiramisu外,亦可加錢轉麻糬甜品杯、乳酪杯等甜品,選擇好多!!🍮🍰其他: 餐廳座位比較少,設90分鐘用餐時間⏰但落單後都等咗幾耐先上菜Tips: 星期日好多人排隊,所以我和朋友想坐耐少
朋友介紹到The One的Cafe聚餐🎈
我地一致被五段食吸引到~
上桌時店員全個盤端上黎
份量真係幾誇張🤩平日套餐仲會平啲~

🍱天の五段定食午餐 ($89起)
☆一段副菜🥚🍞
昆布溏心蛋 烘烤厚吐司半件
☆二段主食+湯底🍜
真打稻庭烏冬• 極上濃厚奶油海老湯(熱)
☆三段日料🥟
天の鍋貼•梅酒日式豬軟骨•蒲燒鰻魚
☆四段飲品 玄米茶🍵
☆五段甜品 迷你提拉米蘇🍩 (零卡糖使用)

🐻comment:

Tips: 星期日好多人排隊,所以我和朋友想坐耐少少都難🥹建議訂座/在非繁忙時段入座!