2018-10-11
登龍街出名好野食多,就係人都知㗎啦。根據路邊社消息,登龍街有一間幾有名食牛扒嘅餐廳今日我哋就去 朝食下。去到登龍街發現間間都係拉麵店,但原來呢一間鋪頭就啱啱喺正中間餐廳應該係衝著牛魔王已開設,套餐 有6樣,牛扒款式嘅套餐有4款.其他兩款係魚同埋羊😀😀😀嚟到呢度就梗係要揀個牛套餐啦,套餐包括咗前菜麻醬凍豆腐雜菜沙律同埋打上日本飯素嘅白飯。講下個日式沙律先,咁呢個沙律其實都係普普通通嘅,有車厘茄再配上和風醋味嘅醬汁好適合做前菜開胃本身唔食牛嘅朋友點左樣個吉列炸牛扒, 牛扒食得多啦,炸嘅就比較少見過境咋得好唔好食呢?牛扒係用麵包糠嘅外層包住 ,食客可以根據自己鍾意嘅生熟程度來燒。有一種diy嘅感覺,入口嘅時候外皮嘅鬆軟同埋有牛扒嘅嫩滑加肉汁 好鮮呀😍😍我就嗌咗個石燒薄切牛肉, 餐廳將牛肉切得好薄, 燒嘅時候好快熟 ,唔會太老入口啱啱好。一碟大約有八塊清楚見到脂肪嘅紋理烤盤上預先會準備細細地嘅牛油,將牛肉放喺烤盤上面就會聞到陣陣嘅牛香,牛肉入口嘅時候就好有肉汁😋樓面上面有三位員工有一位員工特別主動,會同你講解餐牌,招呼周到,而且仲會週不時一眼關七睇下客人有啲咩需要.呢一間餐廳真係有誠意同埋服務
就係人都知㗎啦。
根據路邊社消息,
登龍街有一間幾有名食牛扒嘅餐廳
今日我哋就去 朝食下。
去到登龍街發現間間都係拉麵店,
但原來呢一間鋪頭就啱啱喺正中間
其他兩款係魚同埋羊😀😀😀
嚟到呢度就梗係要揀個牛套餐啦,
套餐包括咗前菜麻醬凍豆腐雜菜沙律同埋打上日本飯素嘅白飯。
講下個日式沙律先,咁呢個沙律
其實都係普普通通嘅,
有車厘茄再配上和風醋味嘅醬汁好適合做前菜開胃
牛扒係用麵包糠嘅外層包住 ,
食客可以根據自己鍾意嘅生熟程度來燒。
樓面上面有三位員工有一位員工特別主動,會同你講解餐牌,
招呼周到,而且仲會週不時一眼關七睇下客人有啲咩需要.
呢一間餐廳真係有誠意同埋服務好好