2015-09-27 515 views
同BB係銅記行下街, 行到攰攰地, 係時間搵食啦,原本BB想話食SHABU SHABU (因為想食熱食啦) , 但奈何我胃納不夠大, 任食的SHABU SHABU變得吾抵大了, 我提議食豚王啦, 一來係有熱湯, 二來就好奈無食過啦!行到登龍街, 成條街都變晒天啦 (好奈無去過) 日式拉面都有4至5間, 有隊龍的只有豚王及三田, (豚王大約變五個人, 三田大約10個人), 竟然三田由未試過, 不如排三田啦~ (食店幾窩心, 提供免費的茶給排隊的人消消暑, 又幾好飲喎), 大約等左半個鐘就入得到啦, 我就選豚骨味, 而BB就選了辛味, 我地發現到大中小價錢同係同價, 咁當然有大食大啦 (超貪心)~等左一陣, 2碗沾面就送上, 我們選了面底是熱的筷子:比較一般的食店不同, 有紋的, 令夾面是面不會跌落黎肉: 薄身但大塊, 入口即溶!!!讚面身: 軟硬適中, 因為是暖身, 再沾落湯是不會把湯的溫度變冷 口感不錯, 就算吾浸沾湯已經夠味湯: 跟一般沾面的湯的咸度一樣, 因為我本身不愛太咸, 所以食多啖面就要飲凍水啦~溫泉蛋: 我留到最後是食, 半溶化的溫泉蛋已經差不多凝固了~但都算好食由於我選了
同BB係銅記行下街, 行到攰攰地, 係時間搵食啦,

等左一陣, 2碗沾面就送上, 我們選了面底是熱的
筷子:比較一般的食店不同, 有紋的, 令夾面是面不會跌落黎
肉: 薄身但大塊, 入口即溶!!!讚

由於我選了大, 面又差不多食晒, 所以無加熱水飲埋D湯啦, 但BB飲完話OK~~

總括黎講, 排30分鐘食係OK GA, 價錢不算貴, 可以一試呀!!

2015-09-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)