2020-06-19 745 views
🎉登登登凳 · 隆重介紹 - 新餐肉! 🎉暫時只有德輔道中173號南豐大廈有嘅新餐肉,而菜色有新餐肉辛辣麵同埋有新餐肉蛋治。見到有餐蛋治食,我同朋友都好想試一試,睇下有無料到!🔸新餐蛋治🔸 4.2/5作為一個素食者,我認為新餐肉10分有8分似真餐肉,唔知其他人有覺得幾分似呢? 相比真餐肉,新餐肉嘅質地無真餐肉滑,而係味道相似。我同朋友覺得真係誇張😱 食素食耐左,發現有食物可以模仿肉嘅感覺其實幾幸福。 每一個人食素嘅原因都唔同,有人因為愛動物,有人因為想健康,有人因為宗教信仰,有人因為環保原因,等等。其實什麼原因都好,我覺得世界更多元化係一件好事,更多選擇,更多體會。值此想感謝所有為世界邁向更好的人,因為大家有心想改變世界而付出♥️ (哈哈,突然好感動)🔸韓風pizza🔸4/5韓風pizza味道比較特別,少少酸甜又帶微辣嘅味道。口感好有免治豬肉嘅感覺,應該落咗新豬肉做toppings。我自己幾鍾意食!🔸雜菜湯🔸3/5雜菜湯有紅蘿蔔,蕃茄,西芹,椰菜等等嘅材料,飲落似係新鮮材料煲出嚟湯,比較清新。🔸奶茶🔸 3.8 / 5Oat Milk Tea 燕麥奶茶比我預期中好飲!如果有飲開Oat Mi
🎉登登登凳 · 隆重介紹 - 新餐肉! 🎉

🔸新餐蛋治🔸 4.2/5

🔸韓風pizza🔸4/5

🔸雜菜湯🔸3/5

🔸奶茶🔸 3.8 / 5
Oat Milk Tea 燕麥奶茶比我預期中好飲!如果有飲開Oat Milk 嘅人應該想像到個味道。雖然味道上唔及原本奶茶嘅香濃,幼滑,而係燕麥奶茶亦有佢配搭嘅新奇😃
  • 新餐肉蛋治