2023-04-19
上星期五同老公出銅鑼灣行街拍拖👫Lunch Time想食啲美味嘅日本和牛於是搜尋下附近有冇咩正嘢🤪比我發現咗呢間位於Sugar+ 6樓嘅宮崎肉本舖原來店舖早於去年疫情期間已經由日本登錄香港只係我一直都無留意到🫣我哋到達餐廳大約13:00客人唔算太多可能始終係上樓舖未有太多人知(包括我😅)見到餐廳接待位擺住好多Awards應該唔差卦😆而且餐廳裝修環境都好唔錯落地玻璃窗令室內光線都相當充足仲有幾間日式獨立房而我哋就被安排坐喺一張寬躺嘅卡位都幾好幾舒服😌坐低睇睇menu就點咗每人一份$98激安燒肉定食(因為夜晚要同美肌密友BBQ所以食light d🤪)但係估唔到呢個價錢嘅定食竟然咁豐富😍包括兩片A5 #桜花牛 , 雞肉, 蔬菜, 茶碗蒸, 冷奴, 味噌湯+汽水/雪芭另外仲點了一客黑松露煎餃子🥟唔好以為咁平水準差喎😳日本過江龍燒肉果然係特別高水準😋整個定食無論係飯、配菜、湯定肉味道都係ichiban💯我同老公都讚口不絕🤭咁正嘅餐廳我即時上網查一下佢嘅背景原來佢係一間擁有自家牧場,源自九州宮崎縣嘅店😱喺日本當地少少出名,係燒肉品牌YAKINIKU-FACTORY旗下嘅中價和牛燒肉放題店佢
Lunch Time想食啲美味嘅日本和牛
於是搜尋下附近有冇咩正嘢🤪
比我發現咗呢間位於Sugar+ 6樓嘅宮崎肉本舖
原來店舖早於去年疫情期間已經由日本登錄香港
只係我一直都無留意到🫣
我哋到達餐廳大約13:00客人唔算太多
可能始終係上樓舖未有太多人知(包括我😅)
見到餐廳接待位擺住好多Awards應該唔差卦😆
但係估唔到呢個價錢嘅定食竟然咁豐富😍
另外仲點了一客黑松露煎餃子🥟
唔好以為咁平水準差喎😳
日本過江龍燒肉果然係特別高水準😋
整個定食無論係飯、配菜、湯定肉味道都係ichiban💯
我同老公都讚口不絕🤭
咁正嘅餐廳我即時上網查一下佢嘅背景
原來佢係一間擁有自家牧場,源自九州宮崎縣嘅店😱
佢最大特色就係由自家嘅櫻花牧場供應宮崎牛
唔怪之得質素咁高啦😍