Jason8008
Jason8008
Level 3
2025-09-10
Follow

見到餐廳推出同悅和醬園聯乘的二人餐,特登嚟試吓😂。

悅和米酒糟漬車厘茄配蕃茄凍😋😋😋😋😋
底層係蕃茄凍,中間有牛油果,上層是用米酒醃製過的去皮車厘茄,仲有一些白色嘅酒糟。因為車厘茄去咗皮,所以就更加能夠吸收米酒的味道,入口超爆汁。對於平時唔飲酒嘅我嚟講酒味都算幾濃,但又不會覺得太烈。你仲可以加少少豉油去調味,又鹹又甜,感覺幾特別。

炸雞可樂餅配極品甜醋😋😋😋😋
估唔到極品甜醋同炸雞可樂餅竟然可以咁夾。可樂餅外層炸至金黃香脆,入面嘅雞肉仍然可以保留到肉汁,配上甜醋可以解膩。

慢煮雞卷配悅和甜麵豉柚子沙茶醬😋😋😋😋😋
雞卷用低溫慢煮方法烹調,保留到肉汁,口感柔軟。甜麵豉醬與柚子沙茶醬,碰撞出鹹甜交織的層次感。

烤悅和混醬日本豚飯配蒜香醋紅椰菜蘆筍😋😋😋😋😋
日本豚肉超級厚,肉質緊實,脂肪比較少,配埋秘製混醬,好惹味。米飯係日本珍珠米,粒粒都均勻地沾滿了醬汁,粒粒分明有口感。加埋流心蛋同紅椰菜一齊食,軟硬適中。

盤鹽梅子咖啡☕️😋😋😋😋😋
咖啡味道好特別,咖啡味唔算好濃,盤鹽同梅子令咖啡嘅味道提升到另一層次。話梅的酸味都幾突出,再加上少少鹹味,味道實在令人難以形容。大推👍🏻

開心果意大利芝士杯😋😋😋😋
芝士杯唔止表面灑上了大量開心果碎,一路食落去中間都充滿着開心果碎,所以開心果味超級濃。開心果芝士忌廉同咖啡蛋糕層層相間,忌廉充滿空氣感,食落唔會太甜太膩🥰。

呢個咁有特色嘅悅和二人餐係期間限定,如果你都想試吓就快啲嚟啦。👍🏻🥰
#How To Live Well #荃灣廣場 #悅和醬園 #香港原味道
Like
Ratings