2021-09-23
【茴香】田園風裝潢餐廳🪴呢間新餐廳一去到就覺得佢哋嘅裝修好田園風同舒服,有好多植物嘅擺設🪴🎍而且食物質素都幾唔錯👍🏻我哋分別帶咗兩個main同一個小食拼盤美國頂級肉眼扒 💰338我哋叫咗五成熟,但因為塊扒偏薄,個人覺得如果叫三成或者四成嘅口感會更加好,更淋口😳 而佢配有一個泰式酸辣肉汁,酸酸甜甜咁幾好食😋 另外佢兩個main都會有一份小薯蓉,上面on top加咗煙肉同cream cheese,好好食🙈泰式青檸蜜糖燒春雞 💰118燒雞個皮燒得好脆口,味道都好食,不過肉質略嫌有小小實,唔夠嫩滑。如果做到外脆內juicy就perfect😍泰式小食拼盤 💰138呢個真係一定要叫!抵食之餘,唔同小食都幾有驚喜🤤 我個人好鍾意佢哋個春卷,佢地個春卷係自己整唔係外判,所以入面既餡唔油而且個皮好脆化😍 而friend子鍾意佢個煙三文魚米卷,覺得個煙三文魚超好食😂 而其他小食都高汁,擺盤好靚🥰呢個我同fd子都大推比大家,真係平時少食到既款式而且又好食比利時格仔窩夫🧇 💰78窩夫整得好香同脆口,唔會硬邦邦😂🤣 點雪糕食就perfect😆 而且佢仲會有啲水果喺底,清清地,唔會齋食窩夫令到你好膩飲品分別要咗c
我哋分別帶咗兩個main同一個小食拼盤
美國頂級肉眼扒 💰338
泰式青檸蜜糖燒春雞 💰118
泰式小食拼盤 💰138
呢個真係一定要叫!抵食之餘,唔同小食都幾有驚喜🤤
比利時格仔窩夫🧇 💰78
飲品分別要咗cold brew☕️同泰式奶茶
呢到真係不得不提佢哋真係好貼心,兩款飲品嘅冰都係用返飲品去雪,以免大家放得耐,杯飲品會越飲越淡🥺🥺
泰式奶茶
味道唔太甜,個人幾鍾意。有d地方既泰式奶茶會落超多糖,但佢呢個balance得幾好,唔會太甜之餘仲飲到小小個茶香味🍃
Cold Brew
除咗佢哋用返咖啡雪返做冰之外,佢哋仲喺冰之間加咗水果。因為佢哋咖啡嘅豆味道偏中性唔會太酸同苦,咁就可以增加番啲果香落杯咖啡度🥭🍊 令成杯咖啡嘅風味upup👍🏻
佢哋岀面仲有沙律bar🥗可以加,不過我哋驚食唔到就冇加到👻