收到$𝟐𝟎𝟎𝟎佳民既𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫,可以選擇旗下餐廳使用,問咗好多網友意見,都推薦我食過呢一間😆𝐏𝐡𝐚𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 泰式炒金邊粉炒得好香,可惜麵質過淋,口感差咗啲,但味道嚟講係好食既😋。𝐌𝐨𝐨 𝐏𝐢𝐧𝐠烤醃豬肉串配青瓜及醋漬薑沙律一份有四串,豬肉口感un咗少少,味道偏甜,似照燒口味,配羅望子醬,最有驚喜係佢既青瓜沙律,雖然份量少,但酸酸甜甜,好開胃👍🏻𝐆𝐚𝐢 𝐘𝐮𝐧𝐠 泰北烤雞腿外皮烤得好香脆,但坦白講,雞肉味道偏淡,而且口感唔夠嫩滑😢𝐏𝐥𝐚 𝐏𝐡𝐚𝐨 𝐆𝐥𝐮𝐚鹽焗爐魚比較失望既一道菜😔 份量嚟講,好大一條,賣相滿分,但食落口感帶少許腥,如果唔蘸醬係冇味道… 條魚係上枱後店員先會幫你揭開魚皮⚠️要小心唔好食到魚皮,因為我食到興起唔覺意將魚皮既鹽粒當脆皮咁食,結果…🤮😂𝐊𝐡𝐚𝐨 𝐏𝐚𝐝蟹肉炒飯份量相對其他菜式算多,炒得好香,夠鑊氣👍🏻𝐒𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐚𝐧 𝐓𝐨𝐫𝐭 𝐆𝐥𝐮𝐚 脆五花腩 配羅望子蘸汁炸得好香脆,雖然係炸,但食落一D都唔肥膩,係店家推薦 p.s.太高脂,食咗一件咋🤣 𝐊𝐚𝐢 𝐉𝐢𝐚𝐰 蟹肉奄列好奇怪🤔超多蟹肉,但食唔出蟹肉味😂 反而蛋味較重。𝐒𝐨𝐦 𝐃𝐭𝐮𝐦 𝐆𝐨𝐨𝐧𝐠 青木瓜沙律

𝐏𝐡𝐚𝐝 𝐓𝐡𝐚𝐢 泰式炒金邊粉
炒得好香,可惜麵質過淋,口感差咗啲,但味道嚟講係好食既😋。

𝐆𝐚𝐢 𝐘𝐮𝐧𝐠 泰北烤雞腿
外皮烤得好香脆,但坦白講,雞肉味道偏淡,而且口感唔夠嫩滑😢
𝐆𝐚𝐢 𝐘𝐮𝐧𝐠 泰北烤雞腿

𝐏𝐥𝐚 𝐏𝐡𝐚𝐨 𝐆𝐥𝐮𝐚鹽焗爐魚
𝐏𝐥𝐚 𝐏𝐡𝐚𝐨 𝐆𝐥𝐮𝐚鹽焗爐魚

𝐊𝐡𝐚𝐨 𝐏𝐚𝐝蟹肉炒飯
份量相對其他菜式算多,炒得好香,夠鑊氣👍🏻

𝐊𝐚𝐢 𝐉𝐢𝐚𝐰 蟹肉奄列
好奇怪🤔超多蟹肉,但食唔出蟹肉味😂 反而蛋味較重。
𝐊𝐚𝐢 𝐉𝐢𝐚𝐰 蟹肉奄列

𝐒𝐨𝐦 𝐃𝐭𝐮𝐦 𝐆𝐨𝐨𝐧𝐠 青木瓜沙律
第一道上既菜,作為開胃菜份量唔多,但味道唔錯👍🏻,配有炸香既花生,有少少偏重口味既醬油,醬汁味道鹹中帶酸,睇返menu寫係用羅望子醬汁。

𝐊𝐡𝐚𝐨 𝐍𝐥𝐚𝐰 𝐌𝐚𝐦𝐮𝐚𝐧𝐠芒果糯米飯
芒果香甜,唔酸,椰漿份量唔多唔少,配合埋糯米飯啱啱好,整體正正常常不過不失。

𝐈𝐜𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐆𝐮𝐭𝐢 椰子雪糕
一份兩球,口感幼滑,兩球size都算大球,仲有粟米、椰子肉,呢個好食,推薦👍🏻

𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐓𝐞𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐞𝐚𝐫𝐥𝐬 泰式珍珠奶茶
超香濃泰奶味😍,其實係好飲架,可惜太甜😔,可以既話記得一定要叫少糖!p.s.珍珠要額外+$5,珍珠份量唔算多,口感冇咩特別。

𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐓𝐞𝐚 𝐁𝐢𝐧𝐠𝐮𝐬泰式珍珠奶茶刨冰
味道同泰式珍珠奶茶一模一樣😂,只係冇齋飲咁甜,因為多咗冰溝淡咗😂😂 而且溶得好快,溶得快過雪糕。

𝐊𝐚𝐧𝐨𝐦 𝐃𝐭𝐨𝐦香滑椰漿配湯圓
一碗有四粒,湯圓餡係甜甜既椰絲,可惜口感硬咗D,味道上比較特別既係椰漿湯底係鹹既,配搭上係一甜一鹹,每人口味都唔同,但我又幾鐘意又甜又鹹既配搭😚

𝐋𝐚𝐫𝐩 𝐌𝐨𝐨泰式肉碎生菜包
因為怕辣,嗌咗少辣,好香濃泰式風味既肉碎,肉碎肥瘦各半,仲有炸香既豬皮,生菜好爽好新鮮,包埋一齊食,味道唔錯。

𝐘𝐮𝐦 𝐒𝐨𝐦 𝐎泰式柚子沙律
同青木瓜沙律唔同,柚子沙律整體偏甜,冇咁重口味,柚子好甜多汁☺️,加埋紫蔥頭、炸香既腰果、芫荽,勁香勁好食😋,推薦👍🏻

最後實在食得太飽嗌咗既肉碎生菜包同柚子沙律係外賣帶走!

服務態度非常好👍🏻 同店員都有傾有講,店員都會根據食飯既速度上菜,食完一道菜再上另一道,好有食西餐feel 😂,同九龍城食既泰國菜感覺好唔同。呢間大部分菜式都可以走辣或少辣,所以啱晒怕辣又想食泰國菜嘅你,整體感覺上係配合返香港人既口味。雖然大部分菜式味道上冇想像中驚喜,但都係一次好好既泰北菜體驗☺️。
2021-08-09
Type of Meal