2021-08-01 403 views
其實都好耐冇食過餃子屋 以前好鍾意食 排好耐隊都要等到為止 不過搬咗屋之後就比較少嚟荃灣呢頭喇🙈 今次再食 質素都同以前食差唔多👍🏻我地嗌咗兩款傳統餃子 兩碟都係嗌8隻 由於驚食唔晒 冇加錢要多個上海麵或者米線🙊 其實加幾蚊有個麵底都抵食嘅煎韮菜豬肉餃 呢碟等得比較耐 因為即叫即煎 非常香口 一咬落去真係有食餅乾咁脆嘅聲音😍 又多肉汁流出嚟 不過食嘅時候真係要小心啲 啲汁好熱 唔小心嘅話會燙親😂雲耳椰菜豬肉餃 呢碗係湯餃 份量真係好足料 一隻餃子甚至比一隻匙羹更大😮 個湯底都值得推介 更有湯料粟米 紅蘿蔔🥕 之前有一次更食到有一大塊魚膠俾我地🙊 我個人比較鍾意個湯餃😺 不過店面都幾熱 食呢啲熱辣辣嘅餃子 真係食到滴晒汗🥵 同埋坐得唔太舒服 始終店面較細 但食物質素真係唔錯