2018-07-05 23 views
朋友話屋企附近開左間唔錯既烏冬,呢日過開佢屋企玩就順便試下。入到去舖頭地方唔算大,只係得四五張枱,用餐環境略為狹窄左少少,但室內佈置好有置身於日本既感覺。我地去到既時間係兩點鐘,有午市套餐選擇,$46-$50包沙律同餐飲。我嗌左日式醬燒肥牛烏冬,揀左地獄湯底。烏冬係用上稻庭烏冬,食落同平時出面既烏冬唔同,更加柔滑順口,配菜亦相當豐富,有海帶芽、紫菜、魚板。汁煮牛肉入口帶濃厚既醬油香同味醂味,湯底偏向單薄,如果再濃厚啲就更好。小食類有驚喜,厚燒玉子厚而鬆化,而且帶淡淡既甜味。炸一口芝士就咁食偏膩,但係沾上藍苺醬之後大大減輕左肥膩既感覺,兩者好夾。燒安格斯一口牛肉味濃郁,但係燒既時間個人認為可以短返啲,保留更豐富既肉汁。鰻魚串醬汁落得好重手,好香口,而且軟熟冇骨。蕨餅口感煙韌帶嚼勁,黃豆粉稍為多左d,但都難掩黑糖既香氣。以同類日本野黎講價錢平得黎食物質素唔錯,朋友果然無介紹錯,有機會會揀晚市再黎試下👍🏻

小食類有驚喜,厚燒玉子厚而鬆化,而且帶淡淡既甜味。

鰻魚串醬汁落得好重手,好香口,而且軟熟冇骨。

蕨餅口感煙韌帶嚼勁,黃豆粉稍為多左d,但都難掩黑糖既香氣。