2021-06-30 158 views
今日放假同男友周圍去好鬼攰,最後一站就係旺角呢頭食埋晚飯順便轉車返屋企~呢條街出左名多餐廳,揀左一陣就俾呢間台灣野既店名同裝修吸引,好想去旅行。。。😢我地叫左個二人餐,揀左紅燒牛肉,腐皮蚵卷,台式燙青菜,肉燥飯,擔擔麵,熱香芋奶茶少甜同埋熱蜂蜜薑母茶少甜,超豐富😆❤️紅燒牛肉非常入味,濃而不膩亦唔會太鹹,用左牛展所以肉質好淋😍❤️腐皮蚵卷新鮮整起熱辣辣,外層又薄又香脆😋我地咁岩坐係收銀處隔離,老闆見我係度研究裡面有咩餡😂 佢就同我介紹原來連埋腐皮總共有成十樣野😮😮 淨係蔬菜已經有四款,豬肉都兩款,心機野👏我自己覺得除左蚵仔之外,冬菇,豬肉同芹菜既味道都好突出👍 又香又爽口,口感勁豐富😋❤️台式燙青菜純粹想健康啲有菜食下😂 估唔到面頭有咁多肉燥咁dum本😮 我非常欣賞呢度肉燥既味道!!👍😱 微微既鹹帶啲焦糖香,而且係瘦肉完全唔膩,一問老闆之下原來係用左接近三個鐘去滷 ,啲肥肉已經溶化晒,又一花時間既心機野!🤤❤️肉燥飯呢度既肉燥咁花心機整出黎,要黎配靚靚既台灣米當然都好好食😋❤️擔擔麵湯底幾香花生味,微微辣,面條彈牙而且掛汁,好食!👍👍❤️蜂蜜薑母茶&香芋奶茶店員一放低就聞到好濃郁既薑母味,唔會太甜

二人套餐

❤️紅燒牛肉

紅燒牛肉

非常入味,濃而不膩亦唔會太鹹,用左牛展所以肉質好淋😍

❤️腐皮蚵卷

腐皮蚵卷

新鮮整起熱辣辣,外層又薄又香脆😋

❤️台式燙青菜
台式燙青菜

純粹想健康啲有菜食下😂 估唔到面頭有咁多肉燥咁dum本😮

❤️肉燥飯
擔擔麵,肉燥飯

呢度既肉燥咁花心機整出黎,要黎配靚靚既台灣米當然都好好食😋

❤️擔擔麵
擔擔麵

湯底幾香花生味,微微辣,面條彈牙而且掛汁,好食!👍👍

❤️蜂蜜薑母茶&香芋奶茶
熱蜂蜜薑母茶,熱香芋奶茶

店員一放低就聞到好濃郁既薑母味,唔會太甜,好岩女士飲,又補身又滋潤😁

❤️套餐甜品擂沙湯丸
套餐甜品擂沙湯丸

面頭曬滿黃豆粉,幾香,裡面係流沙黑芝麻餡,湯丸皮煙韌,出色!🤤

我地食既所有菜式都好滿意😊👏👏
老闆同店員都勁有禮貌服務超好,一定會encore!!❤️❤️
2021-06-29
二人套餐