2017-07-16 74 views
返左成個星期工,星期五輕鬆下,就諗住同班朋友搵個地方吹下水,食下野,飲下酒,就黎到依間串燒店。依道食物種類好多,仲有好多海鮮揀tim,咁我地就當然試下佢地d招牌菜先馬來西亞大蜆,真係名符其實,每一隻都大大隻,冇落到好多調味料,所以食到佢既鮮味,爽口鮮甜之後就黎到美國珍寶生蠔,嘩,真係好好好大隻呀,仲大過一隻手掌,我地嗌左一人一隻,落少少檸檬汁,淡淡地又食到佢既新鮮,正!!因為我地太鐘意食蠔啦,所以就再嗌左芝士焗蠔,佢size當然冇岩岩個隻咁大,但都大大隻架,比起岩岩個隻,佢會比較惹味,因為落左好多配料去煮再黎就係扇貝,依道每樣海鮮都大份足料,抵食!食完一大輪海鮮,就試下其他燒物啦燒玉子,甜甜地,面頭有燒過,幾香脆,口感好好燒肥腸,真係太邪惡啦,佢燒到好香脆,中間帶有肥膏,好有咬口,送酒一流,而且佢清潔得好乾淨,唔會有蘇味估唔到依道會有鵝肝多士食,一人一件先!多士烤到好脆,面鵝盰油脂岩岩好,兩樣野好match!其他雞翼,雞肉串,雜菌,都唔錯,用黎慢慢送酒傾計就一流我地咁就係道傾左成晚計,下次可以再黎過

再黎就係扇貝,依道每樣海鮮都大份足料,抵食!

食完一大輪海鮮,就試下其他燒物啦

燒玉子,甜甜地,面頭有燒過,幾香脆,口感好好

其他雞翼,雞肉串,雜菌,都唔錯,用黎慢慢送酒傾計就一流

我地咁就係道傾左成晚計,下次可以再黎過