2022-06-03 34 views
生日之旅第一擊🫶🏻朋友帶左我去食燒蝦蝦🦐 呢間喺元朗同屯門有分店唔好認錯呀🤫 一去到見到幾乎每個位都有自己專屬蝦缸呢點我好欣賞😛而且店員都refill得好快手,全部蝦都好新鮮生猛😆 夾起嗰陣佢哋仲會逃走😂除左任食流水蝦,我覺得自助海鮮區係更加唔可以錯過😍 午市$298/位加一幾抵食,座位都坐得幾舒服寬敞~海鮮區嘅款式真係勁多選擇🥳包括鮑魚,花螺,翡翠螺,白貝,花甲,沙白,灰蜆,刀貝,虎皮蜆,青口,貴妃蚌,生蠔,另外魚類都有3款👉🏻黃腳立,黃花魚,馬友🐟超推薦鮑魚、扇貝同生蠔!鮑魚好新鮮彈牙同埋真心大隻!店員都有提醒放上爐燒之前要剪殼好貼心呀~扇貝同生蠔又係大大隻🦪兩者加埋蒜蓉辣椒做調味超好食🥰 至於主角流水蝦夾起後要先放入冰水大約30秒等隻蝦暈左先可以放上爐燒🫠 可以配酸辣汁一齊食超滋味🤤另外仲有串燒區,真係唔洗驚會食唔飽😂提提大家醬料區非常吸引💕肉類推介五花腩同埋雞軟骨😍五花腩燒到好脆口🐷仲有台灣腸同埋玉子燒都值得試吓🥳 最後仲自製左蒜蓉牛油金菇同埋蜜糖粟米🌽就連窩夫同蒜蓉包都有!小食飲品清酒梅酒花茶全部自助任飲任食🍰🍶仲有冬陰公湯同甜品雪糕櫃!食到勁飽😂仲比我發掘到隱藏食法清酒煮蜆

超推薦鮑魚、扇貝同生蠔!

另外仲有串燒區,真係唔洗驚會食唔飽😂
提提大家醬料區非常吸引💕

小食飲品清酒梅酒花茶全部自助任飲任食🍰🍶

仲有冬陰公湯同甜品雪糕櫃!食到勁飽😂
仲比我發掘到隱藏食法清酒煮蜆!🥰
2022-05-23
$300 (Lunch)