▫️生牛肉湯粉_$52「見到一片片粉紅色嘅牛肉鋪喺面,生熟程度啱啱好,味道正常。廚房已經將芽菜、羅勒等配料加入湯底,所以帶有淡淡香料味,仲可以自選唔同麵底。」識食:🧡🧡🧡🧡🖤🖤▫️招牌火車頭_$62「可以一次過試齊牛丸、牛腩、生牛肉、牛柏葉,但每款配料嘅份量較少,食肉獸可能會唔夠喉。配料味道不過不失,湯底濃郁油香。」識飲:🧡🧡🧡🧡🖤🖤.環境:🧡🧡🧡🖤🖤🖤服務:🧡🧡🧡🖤🖤🖤抵食:🧡🧡🧡🧡🖤🖤//同市面嘅高檔越菜餐廳唔同,越潮嘅客人大多係街坊同港大學生。雖然冇花巧食材同湯底,但勝在夠平實而正宗,聽講店內姐姐全部都係越南人添。//.🍽越潮🚪@vietchiu_hk_restaurant📍西環石塘咀德輔道西406B地下📍大圍積富街31號益富閣地下2號.鍾意《揀飲擇食》嘅圖同文字,不妨俾個like同follow我哋🔹Instagram-揀飲擇食/picky.eaterrr:https://www.instagram.com/picky.eaterrr/
▫️生牛肉湯粉_$52
識食:🧡🧡🧡🧡🖤🖤