2022-10-16
今年生日想食日本鐵板燒,屋企人就搵左間係大埔,高級的日本鐵板燒餐廳😍我地book 左下午一點,去到門口個陣,已經有其他人係門口準備入去。餐廳門口的設計都有隱蔽,唔睇清楚都唔知係一間餐廳。入到餐廳,雖然餐廳地方細細,但好有情調,我地就被安排坐係鐵板枱,可以睇到廚師處理食物,係另一種享受。我地之前係OpenRice 預訂左[豪華鐵板燒日式鮑魚海鮮午市套餐]$499.8 /人,經OpenRice 預訂,有折啊🫢$588平到$499.8(未連服務費)😝😝廚師會好細心介紹食物的食法,醬汁的用料和配搭。食物嘅擺碟非常精緻🤩前菜沙律,好清新有柚子同醋做配搭🥗,但無影到相😭味道:🌕🌕🌕🌑🌑蒜頭鐵板燒鮑魚,蒜頭好香,鮑魚口感非常好,烹調程度剛剛好,而鐵板蝦配魚子醬。隔離的白色是蝶豆花泡泡,可增加菜式嘅味道☺️味道: 🌕🌕🌕🌗🌑鐵板主菜,有豬,牛,雞選擇,我就揀咗豬扒,十分驚喜⭐️。鐵板豬好Juice,而且好嫩口,🍄蘑菇仔,可以食的,配豬嘅醬汁有兩款,兩款都好夾。😍味道:🌕🌕🌕🌕🌑最後有炒飯,及甜品雪糕,雪糕有唔同味(隨機抽樣),今次我試咗豆腐味,唔會太甜都幾好食。整體味道 :🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑
前菜沙律,好清新有柚子同醋做配搭🥗,但無影到相😭
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
味道: 🌕🌕🌕🌗🌑