2009-09-06
一早就預訂了cake比壽星妹, 雖然唔係正日,但係都叫做有早無遲呀嗎, heehee打了電話去訂, 原來店主真係3點先開電話, 之前12點打去問, 點知真係無人聽店主叫我send個生日牌上的字比佢, 同埋去之前15分鐘話比佢知, ok, no problem!一齊準備就緒, 咁我地一行三個人, 就先去食d野打定肚, 再同壽星妹講, 天氣太熱, 我地不如去食ice cream啦~ yeah!!!咁我就靜雞雞打電話去同店主講, 我地十五分鐘後到啦~因為上次黎過, 所以記得點行, 無行錯路姐~好細心地預留左一張table比我地3個人, 雖然真係迫左d, 不過好彩有冷氣係頭頂,我們坐了十分鐘左右, 我就走左出去問店主攪掂未, 咦, 乜依家先寫牌既?可能人客多, 所以唔夠時間整掛~唔緊要啦~我地嘆下冷氣先啦~嘩, 有閃閃火花candles既火焰雪山呀!!!壽星妹當然好surprise, 無想過, 我地只係話去食ice cream,點知整左個cake出黎哈哈哈~我地影左一輪相之後, 就吹candles, 點知吹左好多好多次都未熄喎~當我地想切之際, 唔知道原來大既火焰雪山都要燒咖喎, 以為佢地一早
一齊準備就緒, 咁我地一行三個人, 就先去食d野打定肚,
咁我就靜雞雞打電話去同店主講, 我地十五分鐘後到啦~
因為上次黎過, 所以記得點行, 無行錯路姐~
嘩, 有閃閃火花candles既火焰雪山呀!!!
當我地想切之際, 唔知道原來大既火焰雪山都要燒咖喎, 以為佢地一早就燒左添~
今次無拉閘喇, 係拉布幕, 黑黑地, 我地黎唔切拍video, 只係影左一張相咋, 唔緊要啦~
好大陣rum酒味, 有d似vodka喎, 但下得重手左d姐~
不過好多雪糕呀, 份量對我地3個人黎講, 真係岩岩好喇~
雪糕未溶得晒, 解暑最好呢~