2022-12-25 302 views
聖誕快樂!!🎅🏻🎄毒自過聖誕仲唔食啲甜嘢,個心點平衡到啊🤡所以今日一起身乜嘢都唔做就落咗去Starbucks 食件cake 嘆吓咖啡竟然見到Starbucks 罕有地同Cova 合作,有四款選擇,今次叫咗白朱古力拖肥蛋糕本身Cova啲蛋糕出名好甜,但竟然今次唔係想像中咁甜,幾好👍上面有啲好滑嘅cream,白色嗰層係一啲白朱古力嘅Moose,在下面嗰層有朱古力脆脆蛋糕,好有層次食食吓仲食到一啲果仁粒正!我爸爸就叫咗個Cheese cake,罕有地cheese cake竟然比個白朱古力拖地蛋糕仲要甜🤡同埋呢個成日都有,食咗10幾年都係同一個芝士蛋糕,所以就唔特別講啦👽我哋分別仲叫咗熱Americano 同凍Green Tea Latte記得Green Tea Latte 一定要走甜,如果唔係真係甜到糖尿病👾對於我呢啲有乳糖不耐症嘅人來講,就改再做soy milk,仲要唔使加錢,對於海怡呢個美食沙漠來講,食甜品係得Starbucks呢個唯一選擇,希望之後再開多啲甜品舖,同一啲有質素嘅餐廳🤕
聖誕快樂!!🎅🏻🎄
毒自過聖誕仲唔食啲甜嘢,個心點平衡到啊🤡
食食吓仲食到一啲果仁粒
正!