話說朋友推介呢間專食牛扒既法式餐廳,連雜誌都有介紹,咁點可以唔去試一試。一行三女子去食,一入去既裝修都係簡約既歐陸風情。。非常寬敞。。。咁meau只有一款既main course 牛扒,另外有drink list and 甜品meau...而且牛扒係每人咁叫,佢會分兩轉上菜,薯條係任食,前菜有沙律。。。牛扒配上佢地特有既綠色醬汁。。但汁既味道太濃,食唔到牛扒既肉味,而且佢係薄切牛扒,雖然係好冧,但係冇口感。。但甜品方面,叫左個紅桑子巨塔,呢個甜品真係不得不讚,食完咁濃烈既食物之後,再食一個咁清新既甜品,所有膩既感覺完全冇晒,加上佢三層既焗蛋白脆脆,一d都唔太甜,配上紅桑子雪葩+雲尼拿雪糕,真係一絕我會較喜歡呢到既甜品多過主菜,下次可以黎試甜品再加杯甜酒,的確係一種享受。。。😊😊😊😊
2016-04-06