呢日又出動覓食.今次想要遠離鬧市市區.人山人海.想找個環境優美寧靜嘅地方.靜靜哋享受吓美食。聽講科學園有個環湖餐廳.環境都唔錯.今次決定去啦.Go Go.Go……….交通喺沙田港鐡站去宜家條天橋底搭專線小巴27號.10分鐘車程就到.話都無咁快.就嚟到嚟到科學園二期.見到金色蛋(高錕會議中心)落車.喺科學園行咗一陣間.就向住今日目標行去.呢度環境優美.周圍都有花🌷草🌿樹木🌲.還有一個人工湖.聽講夜晚會有埋啲彩色燈幻影.可惜我哋唔會去到咁夜.今日目標在於湖的花園旁邊.(楠天餐廳)有環湖四人枱及兩人枱.還有餐廳內的可以好多人嘅大廳!真係落雨🌧都唔使驚.我哋因為參觀咗科學園周邊一陣.所以正直喺午膳時間.突然之間.多咗好多喺度上班一族.但係佢哋好有禮儀.用餐時講嘢唔會大聲.佢哋買嘢落單都好有禮貌排隊.呢度好似係快餐店咁.落單俾錢💰.取得食物.回枱用餐.茶水自助.我哋楝咗環湖兩人枱.頭頂有個玻璃簷篷.佢哋最忙碌時段係中午12點至二點.午餐人潮過後又回復超級寧靜世界。原來佢哋都有超值嘅下午茶.得閒可以來一個休閒寧靜下午茶!👍👍👍今日選餐如下: 1. 焗豬扒飯 X1 $53元 配餐飲(熱咖啡)

今日選餐如下:
1. 焗豬扒飯 X1 $53元
配餐飲(熱咖啡)
2. 楠天咖喱吉烈豬扒飯 X1 $53元
配餐飲(熱奶茶)

焗豬扒飯/咖喱吉列豬扒飯
焗豬扒飯
2022-09-07
$53 (Lunch)
焗豬扒飯/咖喱吉列豬扒飯
焗豬扒飯