2016-11-17 2167 views
蓬星期三運動日,亦係最難諗去邊食晚飯既時候,因為唔少食肆八點就收舖。跑完步唔想食太油膩,所以揀左健康食品拉面 (真係自欺欺人)Serve我地果位職員,唔單止識講中文、英文、仲識講日文入到去真係以為自己去左日本,除左因為有日本既師傅之外,咁岩當時有一枱日本既客人,再加上呢度既環境同裝修,完全覺得自己去左日本其實我都幾中意食拉面,但鹽於佢太油膩所以甚少食今次難得有一間健康+拉面既店,兩樣都係我追求梗既野,當然要試啦我叫左特製拉面 (中太面、硬身、有香油、有蒜、有蔥)配菜: 一隻溏心蛋、4片豬腩肉、紫菜、似豆苗既菜同大量既蔥絲一如以往,食面前一定會試左個湯先。試左之後就明白點解會叫健康啦,因為佢個湯底無平時食開果D咁結身,亦少D油浮係面度。感覺係健康D,但都係正常既好食D,果然魚與熊掌,係唔能夠同時存在。溏心蛋一直都唔中意食,所以無評論豬腩肉一般,只有豬肉味,感覺好似食梗湯渣...只係無湯渣咁淋有一款貎似豆苗既菜,但煮耐左D,淋得制值得讚既係本人好中意食蔥絲,而呢度既拉面係可以滿足到我對蔥既渴望;面亦煮得岩岩好,有咬口朋友話全日都無食飯,而且見到張MUEM上面D咖哩飯相好吸引,所以就叫左日式

跑完步唔想食太油膩,所以揀左健康食品拉面 (真係自欺欺人)

Serve我地果位職員,唔單止識講中文、英文、仲識講日文

其實我都幾中意食拉面,但鹽於佢太油膩所以甚少食

我叫左特製拉面 (中太面、硬身、有香油、有蒜、有蔥)
特製拉面

溏心蛋一直都唔中意食,所以無評論
有一款貎似豆苗既菜,但煮耐左D,淋得制

朋友話全日都無食飯,而且見到張MUEM上面D咖哩飯相好吸引,所以就叫左日式豬扒咖哩飯配湯
試左一啖湯之後,腦海即刻浮現某隻伊面既味精湯....
日式咖哩豬扒飯
豬扒新鮮炸出,分左四件,好脆!! 亦有肉汁,唔錯

咖哩汁反而鹹得制,唔係應該甜架咩?!
2016-11-16
Type of Meal