2021-12-09 727 views
甘大個女第一次去愉景灣🙊原來愉景灣係咁舒服,有d似去左外國渡假🏖喺愉景灣周圍參觀,一定要去海濱玻璃白教堂⛪️打下卡📸周圍仲有好多聖誕🎄裝飾,好有聖誕氣氛🥳Lunch 就去左愉景灣D Deck, 果度是全港最大的臨海露天美食區,有多間提供各國料理的餐廳. 我哋揀咗一間叫 ZAKS 的多國菜西餐廳🤤揀咗一個望住海景嘅位置,非常舒服😌呢餐🍽我哋叫咗兩碟嘢食兩杯嘢飲🍴黑白芝麻吞拿魚捲 Sesame-Crusted Tuna Chunks🔸新鮮吞拿魚肉,外層鋪滿日本黑白芝麻,配埋芥末沙律醬,吞拿魚用非常鮮味,口感一流❤️🍴泰式炒麵Phad Thai🔸用咗好幼的河粉,配料有蛋,魚片,鮮蝦🍤五顏六色嘅椒🌶🫑炒成既,熱辣辣香噴噴, 好夠鑊氣😋🍹芒果🥭沙冰Mango Smoothie芒果汁好香濃,完全唔覺得有冰,好似芒果汁一樣,不過當然襟飲好多啦😆🍹士多啤梨🍓雞尾酒Corona Daiquiri雞尾酒外型一流,啱晒我打卡📸 士多啤梨🍓汁味道唔太濃,溝淡咗啤酒🍻嘅酒精濃度,非常適合我唔係成日飲酒嘅人😚一面望住海景,一邊食住美食,簡直係享受人生💃🏼💃🏼💃🏼 夜晚呢度應該氣氛仲好,下次我都要夜晚過嚟聽音樂聊天 c
甘大個女第一次去愉景灣🙊
原來愉景灣係咁舒服,有d似去左外國渡假🏖

我哋揀咗一間叫 ZAKS 的多國菜西餐廳🤤
揀咗一個望住海景嘅位置,非常舒服😌

呢餐🍽我哋叫咗兩碟嘢食兩杯嘢飲

🍴黑白芝麻吞拿魚捲
Sesame-Crusted Tuna Chunks

🍴泰式炒麵Phad Thai

🍹芒果🥭沙冰Mango Smoothie

🍹士多啤梨🍓雞尾酒Corona Daiquiri

一面望住海景,一邊食住美食,簡直係享受人生💃🏼💃🏼💃🏼 夜晚呢度應該氣氛仲好,下次我都要夜晚過嚟聽音樂聊天 chill 一下😚
Type of Meal
Lunch