2019-05-18 3971 views
今日約咗三五好友去荃灣gathering. 我地來到哩間打卡熱點 HeSheEat. 我哋叫咗一些食物一齊share。 《大蝦柚子沙律》有很多翠綠色的蔬菜在裏面,還有香煎大蝦三隻。配上清新和酸酸的柚子汁 感覺十分refreshing。是一個十分開胃的沙律。《蟹肉番茄牛油果沙律》呢個沙律有驚喜!蟹肉新鮮,蕃茄粒亦新鮮,牛油果蓉味道鮮甜。三種食材配埋一起出奇地夾,口感豐富,味道不錯。朋友想食意大利飯,所以叫了《海鮮紅花意大利飯》。 海鮮種類豐富, 有大蝦, 帶子,魷魚。意大利飯處理得剛好,軟硬適中,口感十足,朋友對此菜式讚不絕口。《焗忌廉白汁龍利魚柳意粉》此菜式中規中矩,龍利柳有點鹹,意粉則不錯彈牙有口感,白汁亦頗香濃creamy的。之後我哋叫咗個甜品一齊share,《芝士忌廉拿破輪配士多啤梨》 。首先上面有一夠士多啤梨sorbet。我挺喜歡此雪芭,因為香濃的士多啤梨味,而且酸酸的不太甜。在三層夾餅中有兩層cream. 中間的Cream很滑很香,奶味重,帶點芝士的香味。夾餅亦很薄很脆。整體上口感特別而且豐富,能夠滿足食甜品的慾望!飲品叫了《夏日水果茶》我叫了少甜👍。茶底是紅茶。水果有柚

飲品叫了《夏日水果茶》我叫了少甜👍。茶底是紅茶。水果有柚子,青檸,蘋果,士多啤梨。食咗咁多嘢再飲番杯水果茶,可以幫助消化,又美味又健康!

朋友叫了《Oreo 曲奇奶昔》因為她喜歡吃Oreo 曲奇. 他說味道香濃不錯的。
  • 海鮮紅花意大利飯
  • 夏日水果紅茶