食泰國菜多數要去到九龍城, 但周圍既環境同衛生程度著實令人擔憂, 好彩喺將軍澳站popcorn 商場呢度有間greyhound cafe交通方便, 舖面高檔, 乾淨企理感覺完全唔似食泰國菜咁🙈好似西餐咁既裝修冬蔭功湯嘩嘩嘩, 一坐低就叫碗最愛既冬蔭功湯先啦, 隻大頭蝦仲大過個湯既範圍😂新鮮清甜👍而且辣度適中, 人人都啱飲架招牌脆炸單骨雞翼不愧係招牌菜, 雞翼炸得香脆可口之餘又唔會好乾, 食落仲係非常juicy😍啖啖蟹肉黃咖哩飯呢款咖哩唔辣的, 感覺有d 似食緊日式咖哩咁帶少少甜既味道, 而且充滿住鮮甜蟹肉, 好美味😋脆炸豬手配糯米飯估唔到喺泰國菜餐廳都可以食到炸豬手😮👍配埋秒製醬汁一齊食, 惹味又脆口, 配埋糯米飯, 配搭新穎, 口味非常夾😍泰式凍檸茶順帶一提呢度杯檸茶, 連浮面粒冰都係用番同一款茶底製作, 保持濃度唔會越飲越淡🤤綠茶千層蛋糕呢度既千層蛋糕亦都好出名, 一層一層既口感唔會膩👍

交通方便, 舖面高檔, 乾淨企理

感覺完全唔似食泰國菜咁🙈好似西餐咁既裝修

綠茶千層蛋糕

呢度既千層蛋糕亦都好出名, 一層一層既口感唔會膩👍