2021-10-03
太耐冇打邊爐,就嚟試吓呢個養心殿,人哋話殿堂級嘅火鍋,試吓有幾勁。位置都叫易搵,不過要落樓下,喺地下室,環境比較侷促。雖然知道佢已裝修花咗心思,不過仍然覺得空氣唔係咁流通。餐廳話分晒ABC D區,好着重要知道你有冇用安心出行,行定寫紙仔,完全冇flexibility 酸菜白肉湯底- 冇乜酸味,雖然入邊有闊粉,不過已經煲到林晒,夠味麻麻美人湯底- 美人湯底有兩隻烏雞,真材實料感覺幾好因為星期五去所以可以$1蚊,有一個麻辣小龍蝦🦞,幾特別,因為辣辣地,幾嘢未其他韭菜餃、牛肉、肥牛、響鈴都係正常,普通,冇乜特別大驚喜。反而醬料有啲「特別」麻油同醋,係撈埋左一大兜嘅液體,都係第一次見蒜蓉- 平時係見到一粒粒蒜蓉,而家係變埋液體,完全冇渣好似水咁,非常「特別」……總結:唔會有下次,感覺唔太新鮮,醬油區比較「特別」,雖然味道唔覺有不同,不過感覺賣相不好👎🏻
美人湯底- 美人湯底有兩隻烏雞,真材實料感覺幾好
反而醬料有啲「特別」
麻油同醋,係撈埋左一大兜嘅液體,都係第一次見
小龍蝦🦞