2017-06-22 46 views
由於今日個lunch遲左食,到食飯時間仲好飽,行過見到有個甜品好特別,所以呢個晚餐變左tea咁。我話好特別嘅甜品就係呢個抹茶吉士雞蛋仔伴雪糕喇,第一次見雞蛋仔咁食法。😂我覺得都幾好食,幾特別。我好鐘意個雪糕係紅豆味雪糕,紅豆加抹茶真係絕配。男友嘅阿華田吉士法式多士伴雪糕就麻麻地。首先我完全食唔到係阿華田,我地都以為係原味。呢個都特別嘅不過太膩了,相對之下雞蛋仔無咁膩。呢個小食拼盤我覺得唔值得嗌,性價比低。左上嘅忌廉蟹餅食落太腍,唔知食緊咩。其餘嘅洋蔥圈、薯條同雞翼都係普通,唔太特別。唔記得呢兩杯飲品叫咩名,不過都係普普通通。整體而言,我覺得黎食個tea都不錯,甜品幾特別,味道都唔差。我見隔離食意粉都食得好滋味,有機會會再試下佢啲意粉。

抹茶吉士雞蛋仔伴雪糕

阿華田吉士法式多士伴雪糕
呢個都特別嘅不過太膩了,相對之下雞蛋仔無咁膩。

街坊小食拼盤

唔記得呢兩杯飲品叫咩名,不過都係普普通通。

2017-06-06
Dining Offer