2022-05-24
火鍋隨意門🪟🖼呢間火鍋餐廳個裝修好靚,分咗唔同國家嘅主題分區,唔同國家嘅主題就會有相應嘅裝飾,唔怪得佢叫隨意門啦🔮最得意係佢有法國🇫🇷主題可以喺法國High tea環境下打邊爐❗️😂😂醬料費$25/位,係特色的九宮格醬料,另外仲有餐前小菜,如麻辣涼拌木耳等等🔹招牌花膠雞湯鍋 - $298 一共有14款湯底選擇,雞湯湯底係師傅以大量雞長時間熬製而成😗😗色澤好金黃,湯低清澈,味道超鮮甜🤩🤩仲有一大片好厚身嘅花膠,著住機師服🧑🏻✈️嘅侍應會幫手剪成細塊再放湯;滾起來第一時間真係要試試啲清雞湯先❗️而半隻鮮雞好鮮美嫩滑又多汁,花膠夠哂膠質👍🏻👍🏻🔸美國雪花肥牛(細) $198擺盤超靚,好grand嘅感覺😍而啲肉油花分布平均,雪花紋又靚,肉質好有彈性,鮮甜又好味🤤🤤🔹蔬菜拼盤 $78有各式各樣嘅蔬菜,例如娃娃菜、生菜、木耳、蓮藕、蕃茄、鮮淮山、粟米等,種類同份量都算多,好fresh又健康☺️🔸正宗日本稻庭烏冬 $32烏冬似手打烏冬,口感夠煙靭,較扁身,索埋啲雞湯夠哂正❗️🔹足料竹蔗茅根 $68個容器喺地球儀嘅造型,好得意,同埋呢竹蔗茅根係師傅自家製煲架❗️好足料勁清甜,好啱打邊爐嘅時候飲,同埋佢份量都好多
🔹招牌花膠雞湯鍋 - $298
🔸美國雪花肥牛(細) $198
🔹蔬菜拼盤 $78
🔸正宗日本稻庭烏冬 $32
烏冬似手打烏冬,口感夠煙靭,較扁身,索埋啲雞湯夠哂正❗️
🔹足料竹蔗茅根 $68
個容器喺地球儀嘅造型,好得意,同埋呢竹蔗茅根係師傅自家製煲架❗️好足料勁清甜,好啱打邊爐嘅時候飲,同埋佢份量都好多,一個人飲幾杯都一定夠😊