2015-01-16 1032 views
之前已經聽朋友講過大埔個間So Thai So Good經常大排長龍。終於係尖沙咀開左分店喇! 餐廳既裝修好靚, 每碟餸既擺盤都好有心思,,有別平時既泰國菜。加上菜色融合左西餐既煮法,驚喜連連。泰式蝦餅首先賣相已經心心眼,用青瓜包住熱辣辣既蝦餅,一齊食感覺唔會太油膩,青瓜吸左蝦餅既油膩感,蝦餅好彈牙,味道不錯。蒜茸辣椒炒通菜唔係太辣, 就算唔係好食得辣既人都接受到,不過無咩特冬蔭大頭蝦海鮮焗飯賣相相當唔錯! 海鮮都算足料,,有大頭蝦、青口,,都幾大隻。整體黎講味道都唔錯!!香辣肉碎炒泰式金邊粉有好多蔬菜配料,五顏六色,賣相好fresh,味道稍為偏辣偏濃,但非常開胃。So Thai So Good係尖沙咀美麗華,地點真係好方便,,餐廳環境好舒服,最重要係佢唔會趕人走,,,想同朋友傾幾耐都得,,, d甜品又好靚,是朋友聚會的好選擇。
蒜茸辣椒炒通菜
唔係太辣, 就算唔係好食得辣既人都接受到,不過無咩特
蒜茸辣椒炒通菜
2015-01-15