2021-03-23
牛魔王駕到,鍾意食牛嘅我今次嚟到旺角天下糧倉牛肉火鍋放題, 每位198蚊任食放題, 價錢真係好抵, 去打邊爐食碟手切牛都二百幾蚊啦,今次係任食8款不同部位牛肉選擇,正呀。外面醬料區有好多選擇,如果你懶得諗嘅話可以試下餐廳已經準備好嘅秘製醬油, 仲有福字麵、烏冬、響鈴同生根提供。任食牛肉包括 :封門柳最愛封門柳,油花少,肉味比較濃, 夠曬嫩滑又好淋身, 打邊爐真係正到爆SRF美國黑毛和牛幼嫩多汁, 口感軟嫩,油花。豐富鮮牛肉鮮牛肉,軟滑多汁,牛味香濃。牛板腱 油花分伂均勻, 朋友特別喜歡佢中間嗰條筋, 食落去脆脆地有口感安格斯牛頸脊牛頸脊呢個部位幾有咬口,脂肪少啲肉味都好濃郁。牛脷片牛脷片本身就係有彈性有口感, 平時多數食燒牛舌, 原來打邊爐都幾正。金錢展甘甜爽脆, 口感煙韌,肉味濃郁。一級肥牛肥牛肥瘦均勻,入口軟熟,油脂比例剛好。以上八款牛肉個人最喜歡都係封門柳,牛味最濃,除咗牛肉之外,外面仲有自助配菜區, 好多唔同嘅蔬菜、丸類、蟹柳、 牛柏葉等等, 任君選擇。 食完呢八款肉,我哋已經飽哂,如果有大胃王可以再encore。 飲品嘅選擇都好多有好多無糖茶類, 韓國飲品等等, 食飽飽最後梗
任食牛肉包括 :
封門柳
SRF美國黑毛和牛
幼嫩多汁, 口感軟嫩,油花。豐富
鮮牛肉
鮮牛肉,軟滑多汁,牛味香濃。
牛板腱
安格斯牛頸脊
牛頸脊呢個部位幾有咬口,脂肪少啲肉味都好濃郁。
牛脷片
金錢展
甘甜爽脆, 口感煙韌,肉味濃郁。
一級肥牛
肥牛肥瘦均勻,入口軟熟,油脂比例剛好。
飲品嘅選擇都好多有好多無糖茶類, 韓國飲品等等, 食飽飽最後梗係要食返啲甜品啦,呢度嘅雪糕有三款口味椰子菠蘿、焦糖同海鹽。
天下糧倉性價比高,牛肉質素非常好,牛魔王唔可以放過。