2018-11-27 103 views
今日同閏蜜去尖沙咀shopping,經過呢間幾fancy嘅餐廳,就決定試下。入到去侍應帶咗我地去𥦬口位,景觀加上餐廳環境都唔錯。我地首先叫咗呢度嘅招牌菜片皮鴨半隻配八寶盒,基本上係一鴨三食,餐廳好講究咁將鴨分咗三part,除咗傳統青瓜、蔥嘅夾餅皮食,餐廳準備咗爆炸糖+藍莓醬,多重味道嘅交雜加上味蕾上嘅刺激,配合起上黎食真係非常有火花; 最後就係山楂條加藍莓醬加鴨夾餅皮,個感覺好似食緊pancake咁,好得意!跟住再叫咗個荷香鮑魚雞粒燘飯,一上枱已經飄黎陣陣荷葉香,啲飯非常入味,加上鮑魚同雞肉提升鮮味,豪華得黎又好好食。再加咗碟羲和小肉餅,見到個名幾得意所以叫咗,黎到原來係一個捲餅,由皮薄鬆脆嘅酥皮,再夾住啲肉餡,食落非常有層次感,只係豐富嘅餡料食到我地班姊妹有少少滯最後仲叫咗個蜜汁脆芋絲作結,芋絲十分鬆脆,再配上淡淡嘅蜜糖,非常可口,好推薦做為小食。總括黎講,無論食物同環境都幾唔錯,值得一試!
總括黎講,無論食物同環境都幾唔錯,值得一試!