2012-07-19 26 views
母親節完左又到父親節,以往都冇特別去慶祝,話實父親節同平時又有乜分別,出街食飯都係我俾錢架啦,點知早一晚,年青人話聽日父親節,佢地夾錢請我食放題喎,真定假先真係架,不過到時未知邊個埋單啫200元樓下平價放題食過幾間,都覺得普普通通,呢間吉壽朋友早幾日食完話ok,就去試試啦,打去訂8:45分,佢話要到9:15分至有位,去到門口9:10分要等等,見門口好多人等位,好好彩等左15分鐘就有檯,坐卡位,一坐低見有一本點菜紙,包括刺身、沙律、夀司、串燒、鐵板燒、炸物、天婦羅、飲品、一品料理及粥麵飯等成十張紙,食放題最怕漏單,唔理三七廿一,先劃多幾張紙仔等食嘢任飲罐裝汽水,美連達提子汁、可樂、綠茶、忌廉、啤酒、+C.....等等d野食都出得幾快,第一round主角剌身到啦,叫幾多又黎幾多,希靈魚細細舊又幾鮮甜,三文魚同吞拿魚厚切好鮮甜,整體算新鮮,味道唔錯,可再encore特別一讚剌身係用冰鎮上,夠凍又保新鮮牛奶海鮮鍋,味精太多串燒蝦爽甜好食,串燒和牛好食我覺得燒羊架好好食,咬落肉質Juicy和腍身,可能我鍾意食壽司就一般般,不過不失炸蝦天婦羅夠大隻不錯、吉烈蠔粉多蠔細粒,都幾油又熱氣燒菠蘿超甜好好

牛奶海鮮鍋,味精太多
串燒蝦爽甜好食,串燒和牛好食
我覺得燒羊架好好食,咬落肉質Juicy和腍身,可能我鍾意食
壽司就一般般,不過不失
炸蝦天婦羅夠大隻不錯、吉烈蠔粉多蠔細粒,都幾油又熱氣
燒菠蘿超甜好好味,燒蕃薯細細舊幾得意,咬落煙韌清甜
最後甜品有雪糕, 有四隻味可以揀
蟹粥味精太多
酸蘿白淡而冇味
再黎燒羊架,咬落肉質Juicy和腍身,又係咁好食
甜粟米,一粒粒香甜好食
燒雞翼皮脆肉嫩
秋刀魚麻麻
泰式鳳爪普通
螺頭凍冰冰,難食
沙律ok
叫左2份牛柳粒軔左d,麻麻
翠肉瓜帶子,得2小粒帶子,翠肉瓜ok
再encore串燒蝦爽甜好食,串燒和牛都係咁好食
炒蜆細細粒,點解殼多過肉架
又黎燒羊架,咬落肉質Juicy和腍身,又係咁好食
第2 round刺身又係厚切,幾新鮮算唔錯

Other Info. : 今晚食到好飽,每人大約170元(星期一),食過幾間放題,呢間算唔錯,漏單比例算少,食物普遍質數都幾好食,服務員態度幾好,收碟都算快,下次可再一試
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$170 (Last Night Supper)
Celebration
Father's Day