2024-04-08 106 views
呢日放工同事話帶我去食好嘢,原來係嚟到呢間懷舊小店,呢度用炭爐打邊爐,好有風味,佢話早一日就已經WhatsApp預訂,去到店員仲詳細講點樣淥先至最好食,服務好好。 馳名豬骨鍋:豬骨鍋散發著濃郁的湯底香氣,豬骨經過長時間熬製,兩大嚿豬骨,豬骨拎出嚟,可以用飲管絕到佢啲汁,好正!豬骨的鮮甜味道完美地融入湯中,賦予了湯底濃郁的口感。自製的四寶丸:自製的四寶丸,包括芝心墨魚丸、蟹籽蝦丸、芝心牛丸和麻辣豬肉丸。這些丸子都是精心製作的,口感鮮嫩彈牙。芝心墨魚丸散發著墨魚的獨特鮮味,蟹籽蝦丸則有鮮蝦的鮮甜滋味。芝心牛丸則以嫩滑的牛肉為主,入口即化。最後,麻辣豬肉丸帶來了一抹辣味,令人興奮。這些丸子的多樣化口感和豐富的風味使得品嚐時刻更加驚喜。本地手切的牛柳邊:以新鮮的牛肉切成薄片,保持了肉質的嫩滑和鮮美。牛柳邊可以在湯底中迅速煮熟,保持了牛肉的鮮嫩口感。每一口牛柳邊都帶來濃郁的牛肉風味,令人回味無窮。

馳名豬骨鍋:

自製的四寶丸: