2021-11-14
過咗個peak season,終於有時間約朋友出街食飯,就揀咗間串燒可以慢慢食慢慢傾吓計。我哋book咗星期日夜晚6點,去到唔駛等就有得入座。首先嗌咗個刺身做前菜,刺身切得夠厚,有口感之餘亦到食到魚嘅味道。油甘魚魚油味濃郁,三文魚肥美,帆立貝清甜,海膽同蝦我有敏感就冇試,但朋友都係好評,overall中上水準。入正題前嗌咗條我最鐘意食嘅魚-鹽燒馬友😍 魚嘅表面燒到好乾身,魚皮脆卜卜,一介開見到有煙標出嚟,證明真係即燒,上枱仲熱辣辣👍🏻 入面嘅魚肉keep到嫩滑,加少少檸檬汁一齊食可以突出到魚嘅甜味,由於我本身真係好鐘意食魚,我自己一個都食咗大半條😆肉類方面揀咗西班牙豬肋骨肉,呢個非常驚喜,豬肉味好濃,肉質超級juicy,每一粒都係一口size,好味之餘仲食得好方便。串燒方面見到有個好得意嘅皮蛋紅薑就嗌咗試吓,佢係用豬肉加紅薑包住皮蛋嚟燒,口感食到啲薑脆卜卜,紅薑嘅味道可以中和皮蛋嘅味道,我諗就算唔鐘意食皮蛋嘅人都可以食😆豬小腸係粉粉地果樣,豬腸表面燒完好煙韌,我幾鐘意呢個口感。另外嗌咗啲蔬菜類。燒菇好juicy,調味應該係加咗啲醬油一齊燒,size係一口size,食落好方面唔會滴到周圍
我哋book咗星期日夜晚6點,去到唔駛等就有得入座。
豬小腸係粉粉地果樣,豬腸表面燒完好煙韌,我幾鐘意呢個口感。
另外嗌咗啲蔬菜類。燒菇好juicy,調味應該係加咗啲醬油一齊燒,size係一口size,食落好方面唔會滴到周圍都係。
仲嗌咗個椰菜芯,呢個又係燒得好juicy好有驚喜,本身椰菜芯嘅口感都係煙煙韌韌咁,估唔到串燒燒嚟食都幾好食。
朋友鐘意食蛋,見到有流心蛋都嗌咗試吓,流心蛋食用煙肉包住,煙肉係成個串嘅咸味來源,流心蛋真係做到流心,食完一粒好滿足☺️
最後嗌咗燒菠蘿做甜品,菠蘿嘅表面有一層薄薄嘅焦糖!菠蘿本身又甜又多汁,加埋焦糖覺得成件事好有誠意,呢個係必食!
overall食物質素中上,店員service好nice,加水上菜都好積極主動,推薦大家嚟試吓☺️