2019-10-03 3757 views
次次飯聚都有朋友想食燒肉,有朋友想食刺身放題, 不用再吵了, WHY NOT BOTH?! 終於比我搵到一間燒肉好, 刺身又好既食放題。呢間叫響,偏日式燒肉放題, 但又有任食刺身, 水準比起大O屋有過之而無不及, 位置在佐敦地鐵站A出口轉一轉彎就到, 極方便。店內地方整潔, 光猛, 任食之前會先來一盤高級刺身及海鮮, 有生蠔海膽等, 這是不能追加的, 還有一盤燒肉拼盤, 給你先試一下, 之後就可以無限任追加, 當然, 要食得晒先好叫。貼心的她們,在各種肉上也有名稱, 方便你追加時知道是什麼肉。講得多, 口乾, 試下飲品先, 通常放題都好少提飲品, 不過這間飲品好特別, 有得任飲酒。任飲酒有咩特別? 唔係普通啤酒, 有日本清酒, 還不止一款, 有柚子酒, 有梅酒, 紅酒, 白酒, 當然想飲啤酒也是有的。還可以拿個小樽裝一些回位慢慢飲, 不用一杯一杯出來拿, 很不錯。我個人就鍾意試酒, 每種都有小試, 清酒有兩種, 一種偏酒味重, 一種偏甘甜; 白酒很不錯, 是青提白酒; 紅酒就偏酸; 啤酒就日本啤酒不算苦。刺身方面, 全部也很新鮮, 沒有雪味, 解凍處理很好, 甜蝦, 八爪魚, 帶子,
次次飯聚都有朋友想食燒肉,
終於比我搵到一間燒肉好, 刺身又好既食放題
位置在佐敦地鐵站A出口轉一轉彎就到, 極方便。

這是不能追加的, 還有一盤燒肉拼盤,

刺身方面, 全部也很新鮮, 沒有雪味, 解凍處理很好, 甜蝦, 八爪魚, 帶子, 生蠔等比較推介。

燒肉方面, 比較推介的有和牛西冷, 和牛肉眼, 豚西冷, 還有骨付雞肉腸。
雖然不是主打, 但不得不食的是蔬菜, 有南瓜和菇菇等, 飽肉之後蔬菜是必需的。
2019-09-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)