2019-01-13 210 views
牛肉喺我至愛,但香港食牛真喺好貴,朋友就帶我嚟試呢間任食網燒和牛,聽到「任食、和牛」眼睛即時發亮,心情非常期待入座後店員就會先送上刺身拼盤,海鮮拼盤同燒肉拼盤刺身拼盤除了海膽無得追加外,其他刺身包括赤身,甜蝦,八爪魚,三文魚,油甘魚,帶子等都是任食,各款刺身質素都相當有水準,鮮甜肥美兼且厚切,一啲都唔吝嗇,特別喺海膽,大大片豐腴甘香,入口融化,回甘味濃海鮮拼盤除了紅蝦外,其餘鮑魚, 翡翠螺,蠔及喜之次都無得追加,值得一提喺佢提供少見嘅一夜干喜之次,肉質非常鮮甜扎實,只是略加岩鹽和即磨胡椒已經可以帶出魚的鮮味,超正燒肉拼盤每款肉都會附上名牌,豬牛雞共有11款選擇,特別推介喺澳洲和牛胸腹,一口牛粒,牛味濃,油脂分佈均勻,入口脂香四溢,肉質滑嫩鬆化,而米澤三元豚腩西冷就肥瘦均勻,無豬的臊味,肉質鮮嫩,入口即化天婦羅日式放題又點少得天婦羅,炸漿做得薄而酥脆,一點油膩感都無甜品甜品款式選擇唔多,但件件精緻,重點放眼於雪糕上,喺呢款瑞士品牌的雪糕,非一般品牌可媲美飲品飲品方面除了一般汽水啤酒外還提供紅酒,白酒,花茶包,日式酒類,如清酒,梅酒,個人比較喜歡呢款柚子酒,柚子味濃,清新順喉易入口,仲幾醒

入座後店員就會先送上刺身拼盤,海鮮拼盤同燒肉拼盤

刺身拼盤

海鮮拼盤

燒肉拼盤

天婦羅

日式放題又點少得天婦羅,炸漿做得薄而酥脆,一點油膩感都無

甜品

飲品

飲品方面除了一般汽水啤酒外還提供紅酒,白酒,花茶包,日式酒類,如清酒,梅酒,個人比較喜歡呢款柚子酒,柚子味濃,清新順喉易入口,仲幾醒胃消膩添
2019-01-08
$510 (Dinner)