2018-02-16
呢間真係值得推薦,全間餐廳都好有特色,食完都一定記得係大埔。而且呢個價錢任食放題都好抵食,睇下自己想唔想食海鮮啦有兩種選擇。飲品有好多種韓國出品既飲品,另外有開水可以自取。首先,職員拎來泡菜、芽菜同海帶。但我地韓燒都未開始就食晒泡菜啦,哈哈。不過唔緊要,係可以無限量問店員補充既,而且份量唔少。嘩!頭盤係成隻牛型碟,好精緻,但就唔知係咪跟返唔同部位放啦?其實有幾個部位我都唔知咩位,睇餐牌只知分別有牛肩肉、 三角腩、下腹腩、牛脷、封門柳、牛柳粒、牛排骨、牛肋肉、牛小排。至於餐牌上有的肉都可以另外點,我地都另外點左五花腩、黑毛豬、同炸醬麵。當然係可以追加頭盤比較鍾意食既封門柳、牛排骨、三角腩... 等等。基本上唔同肉質、味道既肉都係頭盤上齊,真正一次過滿足各人需要,所以值得推薦。炸醬麵另外呢度的生菜都好新鮮脆綠,而我就學足韓國人,用生菜包住肉加唔同醬料食。而我就鍾意放泡菜,連同生菜食,甘可以有效消除油脂感,係唔錯既方法。另外海鮮方面都好足料,有虎蝦、帶子、魷魚(可能係原隻,都好大份,個擺放方法都好有心思!)、多春魚、最後有鮑魚添!其實有好多韓式料理都好好食,好有特色。呢度既特色係有好多肉類選
炸醬麵
其實有好多韓式料理都好好食,好有特色。呢度既特色係有好多肉類選擇,而且比較吸引我,所以就揀左係度食!
仲有可以任叫既牛油粟米同芝士!
點餐時已經見到有呢隻瑞士生產既雪糕,餐後做甜剛好!可惜每人只可叫一杯,唔係好夠喉。
總體來說,係非常滿意既一餐。