2018-05-01 406 views
今日黎到沙田圍呢邊開工,想食下燒味飯,所以就去左叉燒大王個度食。醒目既我已經一早係food gulu度攞定飛,因為去到既時候,見到人山人海,我就好彩唔駛點等位就入左去食。入到去裝飾簡約,都算坐得幾舒服。佢既menu係主打燒味飯,不過都會有炒粉麵飯,如果係學生既話,仲有得平添。另外佢都有下午茶同特餐提供。我自己就叫左燒鵝脾乳豬雙拼飯,餐飲就配左紅棗蜜 。個燒鵝脾乳豬飯,賣相唔錯,仲香噴噴添,未食已經令到我流哂口水,食指大動。 隻燒鵝脾好大隻,啖啖肉,肉質鮮嫩,一啲都唔韌,而且唔肥膩,無咩脂肪,啱晒我呢啲鍾意食燒味但又想食得健康既口味。 而個乳豬片個皮非常脆,半肥瘦,口感無得輸。佢另外都會附送酸梅醬同乳豬醬俾客人佐送。至於個紅棗蜜,個人覺得好清甜,味道唔錯。

。另外佢都有下午茶同特餐提供。

我自己就叫左燒鵝脾乳豬雙拼飯,餐飲就配左紅棗蜜 。

。 而個乳豬片個皮非常脆,半肥瘦,口感無得輸
。佢另外都會附送酸梅醬同乳豬醬俾客人佐送。

燒鵝脾乳豬雙拼飯

至於個紅棗蜜,個人覺得好清甜,味道唔錯

紅棗蜜

2018-04-27