2008-01-18 89 views
** 此食肆的第一個笑**前晚心血來潮發覺今個冬天爸爸冇整羊腩,於是提一提,佢話好,聽日整.但唔想佢太勞碌,於是同佢講不如我聽日放工落光輝圍(唔係呢間,我亦唔知呢間有)買返o黎,佢竟然搶住話佢o黎買,@@”呢樣都爭?算啦,由佢啦.尋晚(17-1-2008 Thur)返到屋企,發現有兩大盒滿滿o既羊腩,嘩!駛唔駛買咁多啊?爸話唔知一盒有幾多,所以買兩盒喎.未整返熱之前先影張相,打開睇,嘩!好滿啊,又多羊腩,其他材料除o左唔少得o既支竹同薑片外,重有馬蹄同冬菇..好,開飯食得喇,整返熱後係好香,羊腩肉好夠腍亦帶有少少羶,不過有小部份o既皮仍然係韌,冬菇又大大隻,我食o左一件可以大到有成大半隻掌心咁大o既,但都好腍同入味.其實我唔多好馬蹄,不過都試吓,馬蹄o既size就略略細過一蚊硬幣,食落,可能一齊炆,已冇咁爽但都入晒味,反而我覺得好食過爽o既馬蹄喎,但我都係只係一粒.支竹亦都好腍好好味.而啲汁都好正,鹹淡適中,撈飯食一流呢.呢味餸o既味道好有家庭feel,似爸爸自己煮o既,亦唔覺有味精.我問爸爸一盒羊腩煲幾多錢?佢答:人o地買就$55.00,佢買就$50.00,原來佢係呢o度o既熟客,失
** 此食肆的第一個笑**

我問爸爸一盒羊腩煲幾多錢?佢答:人o地買就$55.00,佢買就$50.00,原來佢係呢o度o既熟客,失覺晒.同埋,佢話呢啲係人o地交畀佢o地賣,自己員工食飯時都會食.

價錢我以一盒正價計.
滿滿的支竹羊腩
近鏡支竹羊腩