2019-05-26 110 views
打邊爐從來都是香港人的至愛。話說今日同男朋友去尖沙咀買嘢,上OpenRice見到呢間新開嘅牛涮鍋有好多好評,於是就上樓試試我地7:30pm來到,唔算好多人可能因為新開張我地選了鴛鴦鍋,分別是木魚昆布及蘿蔔豚肉濃湯天氣熱,第一時間攞野飲飲品種類繁多,最吸晴是五花茶及夏枯草。夏枯草超正,飲落甘甘地又低糖,感覺唔似超市買現成的飲料,於是問一問店員才知道原來是他們自己煲的,非常有誠意右邊的是䐁肉而左邊的是牛肩胛,肉質唔錯,但不是入口即溶呢款是美國牛小排,比起牛肩胛的肉質還好吃一見到賣相已經流晒口水了值得推介終於嚟到我哋期待已久的A4黑毛和牛,店員還説是入口即溶化的,當然要立即試下啦果然無騙我地,超好味不過就有點漏,好好味但始終食唔到好多塊,呢個係必點的吃火鍋肉就夠曬多了,又怎能不吃丸類及蔬菜類呢食品放得整齊,地方乾淨企理,雖然種類不是很多,但質素卻不錯蝦滑出色,明顯用鮮蝦打成的。其他水餃雲吞也不錯呢食到超飽,當然要留肚吃甜品竟然有我至愛的haagen dazs 雪糕今次真係開心死了總結: 店員服務細心,經常有人加湯。總括來說這是一間性價比極高的火鍋店
我地7:30pm來到,唔算好多人可能因為新開張
我地選了鴛鴦鍋,分別是木魚昆布及蘿蔔豚肉濃湯
天氣熱,第一時間攞野飲
右邊的是䐁肉
而左邊的是牛肩胛,肉質唔錯,但不是入口即溶
呢款是美國牛小排,比起牛肩胛的肉質還好吃
一見到賣相已經流晒口水了
值得推介
火鍋肉就夠曬多了,又怎能不吃丸類及蔬菜類呢
食品放得整齊,地方乾淨企理,雖然種類不是很多,但質素卻不錯
蝦滑出色,明顯用鮮蝦打成的。其他水餃雲吞也不錯呢
食到超飽,當然要留肚吃甜品
竟然有我至愛的haagen dazs 雪糕
今次真係開心死了