2017-10-23 619 views
好時沙嗲嘅海南雞飯一向出名,重開之後係咪仲咁好味呢🤔 重開後都食過幾次,今次終於寫返篇食評先😝海南雞飯有3款醬汁,姜蓉,鼓油,辣醬,而我最鍾意就係用就辣醬撈飯,姜蓉加落雞度😋雞都尚算滑,平日少食雞皮嘅我連雞皮都食埋,因為唔太肥,又好香滑👍🏼雞油飯就有少少唔夠味,但總括而言個海南雞飯都值得encore嘅海南雞飯嘅雞湯,呢個就退步左,以前係好香好好飲,而家就好似係加左雞粉嘅椰菜湯咁,有啲失望😔另外,如果係叫外賣的話,佢通常只會俾半碗湯你,要打去同佢講俾大碗啲🤔排骨茶即係肉骨茶,就咁望碗湯都幾多料嘅,但飲落覺得濃多少少會更佳😣但喺香港嚟講,呢個質素都算唔錯架啦喇沙米粉,如果外賣一定要記得分湯同埋多湯,否則嚟到會冇曬湯😩味道係ok嘅,但只係得幾隻蝦仁同幾粒魚蛋,$60嚟講我寧願叫海南雞飯好過最後值得一提嘅係外賣都幾快送到嚟👍🏼👍🏼👍🏼

海南雞飯

海南雞飯-雞湯

排骨茶

但喺香港嚟講,呢個質素都算唔錯架啦

喇沙米粉

最後值得一提嘅係外賣都幾快送到嚟👍🏼👍🏼👍🏼