2025-07-29
朋友冒住雨都衝咗入黎尖沙咀呢度打邊爐,不停咁話「牛殿品」無限時晚市放題勁正。又話火鍋配料同自助區選擇多,加埋台式小食、海鮮同甜品,食材新鮮,好抵食喎🥢肉類重點食咗幾款。澳洲M9和牛肩胛肉係亮點,肉質嫩滑,油脂適中,涮熟後入口Juicy,肉味濃郁,食落超滿足。美國封門柳牛味突出,肉質鬆化,涮幾秒即入口軟腍,令人回味。美國牛小排油脂分佈平均,咬落Juicy又有嚼勁,份量大方,啱晒牛肉控。牛脷心托比較特別,口感爽脆,涮湯後牛味更濃,食落好有驚喜。🥢海鮮其實都好有誠意,日本廣島蠔每人送兩隻,肥美鮮甜,入口帶海水味。台灣墨魚仔爽口彈牙。仲有蜆、海蝦同黑魚片,新鮮度高,任叫任食真係好吸引。自助區嘅台式小食有滷肉飯同鹽酥雞,真係試少少都Full 晒🥢甜品區當然係食 Häagen-Dazs喇!! 口味多到揀唔晒。我就最鍾意鮮芋仙芋圓。可以配DIY配料如寒天、桃膠、珍珠同西米,食完勁滿足。 不過!! 仲有豆腐花 加 黑糖綿綿冰冰涼解膩,甜度啱啱好。🥢最後講下~ 今次揀左個「蟲草花白玉藏珍鍋」湯底有D似冬瓜盅,清甜滋補,唔會蓋過食材嘅原味
不過!! 仲有豆腐花 加 黑糖綿綿冰冰涼解膩,甜度啱啱好。