想襯暑假帶哥哥去多啲唔同嘅地方食玩睇!山頂係佢第一次嚟(媽媽我最少5年冇嚟lu..)除咗睇香港🇭🇰景色、坐纜車🚟仲揀咗一間擁有 #全港最高露台 嘅餐廳食晚飯一路食一路睇住日景變夜景❤️最正係可以行出佢個超長露台無限影相📸️完!全!唔!使!迫!唔會俾人山人海遮住🫣想點影就點影👈🏻 基本上係滿足媽媽我自己但哥哥都講咗句:好靚呀~講返正題先~ 當日餐廳有夏日三道菜我哋叫咗2份3個人share 坐低先有清水和烘到暖暖哋嘅餐包提供🥐🥖🧈3種麵包(牛角包/提子果仁/燕麥) 都可以refill 當中最鍾意提子果仁麥包👍🏻 我食咗兩個!前菜揀咗個沙律🥗和藍青口沙律一般🫣 但青口好正!好好味!又肥又滑又鮮又嫩~ 食到不停咁讚👏🏻👏🏻主菜叫咗份牛西冷和鮮蝦意粉🍝牛扒厚薄適中 有肉汁有牛味 有咬口但唔會咬唔開意粉配大蝦同菠菜 麵質偏硬身好彩夠多忌廉汁 哥哥都食到甜品叫咗兩款試吓🍮🍰芝士蛋糕係硬身款 芝士味都幾濃芒果布甸就啱小朋友食整體用餐好滿意🥰🥰大家有機會上山頂可以嚟試吓想坐窗口位記得預早訂位啦😉Summer 3 course menu price from $3xx - $5xxplus 10% servi
想襯暑假帶哥哥去多啲唔同嘅地方食玩睇!
山頂係佢第一次嚟(媽媽我最少5年冇嚟lu..)
除咗睇香港🇭🇰景色、坐纜車🚟
仲揀咗一間擁有 #全港最高露台 嘅餐廳食晚飯
一路食一路睇住日景變夜景❤️
最正係可以行出佢個超長露台無限影相📸️
完!全!唔!使!迫!唔會俾人山人海遮住🫣
想點影就點影👈🏻 基本上係滿足媽媽我自己
但哥哥都講咗句:好靚呀~

講返正題先~ 當日餐廳有夏日三道菜
我哋叫咗2份3個人share
坐低先有清水和烘到暖暖哋嘅餐包提供🥐🥖🧈
3種麵包(牛角包/提子果仁/燕麥) 都可以refill
當中最鍾意提子果仁麥包👍🏻 我食咗兩個!

前菜揀咗個沙律🥗和藍青口
沙律一般🫣 但青口好正!好好味!
又肥又滑又鮮又嫩~ 食到不停咁讚👏🏻👏🏻

大家有機會上山頂可以嚟試吓
想坐窗口位記得預早訂位啦😉

plus 10% service charge
2023-08-09
$500 (Dinner)