2021-05-11 2649 views
今晚帶爸爸出街食返餐好既,之前問爸爸想吃什麼,他竟然跟去說咩都想食下,又講到自己咩都想食,又話好耐冇出街食飯。所以就諗到同爸爸去食火鍋放題,因為咩野食都有,又多選擇,唔洗煩。呢間放題都幾抵食既,入座分唔同時段,有不同價錢。今晚我地就7點入座,可以任食120分鐘。$228一位再加一。如果早點入座,價錢會仲平點。不過要就返放工時間,所以決定呢個時段入座。餐廳座位數目好多,主要以卡位為主,座位闊落,又乾淨。坐得好舒服,而且檯面都好大,放完大大個火鍋湯煲,檯面都仲有好多位放食物。正呢間餐廳以手機點餐下單,好方便,又有好多唔同野食,雞、牛、豬、丸、餃呢d當然實有啦,仲有海鮮架,蠔、蝦、貝。。。而且牛都有好多唔同款肥牛、牛舌、特級牛肉。如果想食再靚點高質牛肉,仲可以加錢upgrade....手機下單後,食物都好快送上好快又會放到一檯面滿滿另外都要一讚呢度既waiter服務好好,一見載食物既碟清光,便會好快收走。是日我同爸爸都不停下單,食材好新鮮好靚。湯底都有好多款。我們點了豬骨濃湯,入面仲有豬骨、粟米等等食材。除了可手機下單外,餐廳仲有好多位置放滿了不同食材,行了一圈已覺好吸引有菜區,放滿了不同款
手機下單後,食物都好快送上

好快又會放到一檯面滿滿

有菜區,放滿了不同款既菜,連羽衣甘藍、冰菜都有,正,唔係好多火鍋店有呢d菜類提供

仲有日本區,有刺身壽司、冷麵。質素仲要不差
又有麵區,多款不同麵料,烏冬、刀削麵、出前一丁、米線。

熟食區,有春卷、三文魚等等,多款餐前小食

甜品區,可自製朱古力噴泉,雪糕diy,加配不同配料

好多好多唔同區,任飲任食,正正正
所以真係記得要留肚,因為我同爸爸都吃到好飽好滿足
2021-05-03