2012-02-07
朋友極力介紹大喜屋..決定一試 食過好多間 放題, 都未搵到間令我十分滿意.好彩大喜屋都無令我失望, 以 200幾蚊既放題黎講真係幾好, 無粗制濫做睇左食評同朋友叮囑要早d book 定位, 最後早左 2星期book 20:45-22:45 哩個時段. 2位.當日 20:25已到達樓下. lift 口已經人山人海, 之後陸續有好多人排隊. 超誇張 上到去5樓, 有d人已經排到去后樓梯 @@ 20:45 準時開始放人入去, 我排頭幾個所以好快有位.入面好大好多位, 不過D位比較迫. 坐低即刻極速寫野食, 果陣時得好少人坐低左..拿拿臨比張order form 比waiter 哈哈. 汔水任飲. GOOD 不過見到雪糕要加 $5先可以食 好奇怪囉覺得. 仲要得雀巢 ( 由於太肚餓掛住食, 無乜點影相 )10分鐘唔洗. 刺身就來了. 賣相幾好刺身做得比較出色. 三文魚, 希靈魚, 吞拿魚同油甘魚都幾好, 好大舊, 好新鮮反而甜蝦同象拔蚌就麻麻地. 壽司好一般!! 唔值得一試 點左幾款火炙系列. 一d 都唔覺得火炙 唔好食!!! 另外帶子壽司又細舊海鰻乾得濟.熟食款式選擇比較少
食過好多間 放題, 都未搵到間令我十分滿意.
上到去5樓, 有d人已經排到去后樓梯 @@
20:45 準時開始放人入去, 我排頭幾個所以好快有位.
入面好大好多位, 不過D位比較迫.
10分鐘唔洗. 刺身就來了. 賣相幾好
反而甜蝦同象拔蚌就麻麻地.
壽司好一般!! 唔值得一試
海鰻乾得濟.
熟食款式選擇比較少, 無其他放題咁多
焗廣島蠔幾正 值得一試! 夠味, enocre左一次
燒羊鞍幾正! 誠意之作! 無乜羊"蘇"味. d肉都唔"un" 又係encore左一次
見到好多人讚*芝士年糕*好食, 果然名不虛傳. 唔油, 夠熱, D芝士味好濃郁.
開頭以為會好"漏", 點知都唔會禾.
又係 encore左一次 haha 一定要試!
鹽燒海蝦, 鹽燒雞翼做得比較差, 唔好食.
黑椒牛柳粒同炒雞腎都麻麻地........炒得唔夠香口
吉烈墨魚餅. 同吉烈蠔, 咬落去都唔知自己食緊乜. 無乜味道.
雞軟骨唔掂, 好油, 又無咬口. 好難食!
反而天婦羅蝦真係做得幾出色, 唔油, 唔似出面果d 油淋淋, 同埋炸得岩岩好
另外 蟹粥都值得一試. 有半隻細細地既蟹係入面. good
本來想試埋芝麻雞翼. 但stock out -____-
總結:
d 野食黎得都幾快, 又無漏單, 寫幾多就黎幾多.
剌身做得幾好, 但熟食款式比較少,
d waiter 做到無乜表情, 但收野都幾快手.
唔會hea曬係度都唔理.
但佢地就比較浪費食物喇... 話說黎多左 1 碟黑椒牛柳粒, 同佢講多左.
佢就跟手將碟野食同其他岩岩收既碟疊埋一齊, 放落個大盤度.
之後又黎多左 1 碟野食, 我自己梗食埋佢, 廢事又比佢掉走咁浪費 @@
Other Info. :
寫幾多, 就黎幾多, 有多無少, 千其唔好寫太多
話說我隔離坐左 [b] 5 [/b]個男仔,
唔知佢地係咪肚餓得濟, 定抑或覺得D 食物會黎唔足,
佢地每樣野都寫左好多, 串燒每款叫左 10串 @@
之後成枱都係野食, 10串腸, 10串牛舌 etc D食物 不停咁黎, 羊鞍又黎左好多舊,
佢地:『下? 又黎? 唔係掛.....』
佢地係咁笑, 食到個個都呆呆地, 哈哈哈.
見到佢地個無奈樣, 我同我男朋友係咁偷笑 XD
之後又聽到佢地一路笑一路講:『死啦,仲有好多野食未黎. 』
後尾要叫waiter cut 單.
笑死我 xD