2018-02-24 361 views
見到好多朋友都食劉一手po d相見到d餸好吸引,所以黎之前已經睇定menu一坐低即刻畫紙落單!我地簡左鴛鴦湯底因為我唔食得太辣,叫左一邊麻辣小辣,一邊豬骨湯。個辣湯底淨係聞已經覺得好勁,淨係望已經覺得好熱,唔知食埋係咩感覺呢? 我地點左招牌重慶鵝腸、美國雪花肥牛、美國西冷肥牛、鬼馬油炸鬼、響玲、龍躉、墨魚滑、唐生菜、重慶小面同埋讚岐烏冬。招牌重慶鵝腸份量勁多!洗得好乾淨又有冰震住,未見都知正啦!MENU有教煮15秒就食得架喇,好爽口呀食到停唔到口!美國雪花肥牛VS美國西冷肥牛,西冷比較有牛味,但兩者都好食,估唔到連牛都係冰震上!鬼馬油炸鬼店員上菜個時同我地講可以就咁食,我地好肚餓就試左,入面係釀左墨魚架,真鬼馬。龍躉都係冰震上,望到都覺得新鮮,厚薄岩岩好,唔洗煮太耐,魚肉好結實魚皮好有咬口,堅正,$98有6片都算OK!重慶小面成日聽但第一次食,估唔到原來係咁既質地,幾似上海面既幼細版同軟身小小,吸左D湯好好食呀,烏冬都唔錯但想encore小面多D!埋單要$600一個人到,呢到個環境舒適,食材新鮮賣相好,湯底有水準,耐唔耐黎食餐好既獎勵下自己啦!
見到好多朋友都食劉一手po d相見到d餸
好吸引,所以黎之前已經睇定menu
一坐低即刻畫紙落單!