2023-06-05 4681 views
老闆娘荃灣出左名食米線, 數度慕名而來,前幾次不是大排長龍 ,就遇上佢不定休日。敗興而歸今次決定 早d過來,5:30pm左右就到,終於一嘗所願~排左半小時,就入座了。我點左呢d野食~我揀左 小酸辣米線。($52+$14)配 蝦膠豆卜 + 炸雞球米線味道 正正常常。雖然等得耐,但新鮮熱騰騰的炸物 無得輸。蝦膠豆卜,香酥可口值得一試。炸雞球我個人覺得是必點的, 醃料入味,亦唔會炸乾晒仍然juicy~ 我朋友 點左 淨酸湯,佢好鍾意。($52+$14)點左 滷水豬粉腸 + 野菌腐皮卷除左生滾粥店,唔係好多地方有賣,豬粉腸OK 無怪味,無特別~野菌腐皮卷,係好好食。呢個都是要必點項目~荃灣友話去老闆娘 記得點炸物,所言非虛~飲品 拎左 凍櫃裡面的 羅漢果蘋果茶,味道正常,無特別。有5款揀既,食完炸野 飲返d茶飲 潤下都好既。(唔記得價錢18蚊支左右)不過因為佢間店 是即點即製的,食客又多,入左座都等左陣先有得食。如果你來果陣,是餓住肚等入座,入座後再等上野食,是唯一唔好的地方。
老闆娘

今次決定 早d過來,5:30pm左右就到,終於一嘗所願~

排左半小時,就入座了。
我點左呢d野食~

我揀左 小酸辣米線。($52+$14)
配 蝦膠豆卜 + 炸雞

米線味道 正正常常。

我朋友 點左 淨酸湯,佢好鍾意。($52+$14)
點左 滷水豬粉腸 + 野菌腐皮卷

野菌腐皮卷,係好好食。呢個都是要必點項目~

荃灣友話去老闆娘 記得點炸物,所言非虛~

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)