2021-04-22
我真係幾鍾意呢間餐廳嘅環境~ 啲枱隔得幾開,坐得好舒服!侍應服務亦好好,我哋坐咗大概一個半鐘,不停加水俾我哋,完全冇想趕我哋走咁。三道菜嘅lunch set 係$168, 以呢個份量、質素同環境黎講其實幾抵食!💛甘筍忌廉湯湯一啲都唔稀,啖啖都係甘筍蓉,微甜而唔膩~酥皮威靈頓三文魚及溫泉蛋第一次食呢個組合,估唔到又幾夾!酥皮口感鬆化,溫泉蛋亦好流心同滑嫩,令味道更豐富~炭燒美國安格斯肉眼牛扒 (另加$78)我哋今次嗌咗5成熟嘅肉眼扒,值得一讚嘅係,生熟程度絕對係啱啱好,完全冇overheat!牛味非常濃郁,油脂分佈亦都幾平均,所以整體嚟講呢塊都算係一塊高質嘅肉眼扒~點埋鹽令到牛味更加出!雖然要另外加$78,但個人認為都值得加烤野菌 (另加$38)我哋原本驚唔夠食,所以額外加咗烤野菌,不過上枱先發現佢好大兜,份量超足!啲菇好香同埋好juicy,一上枱都聞到佢勁香~所以如果side dish唔想加配炸嘢嘅話,個人會推薦烤野菌黑白朱古力二重奏原本未問waiters之前,仲以為佢係雪糕添!不過原來係白朱古力蛋糕,中間就有啲brownies~ 佢嘅質感都幾特別,食落有少少似豆腐,又唔太甜,都可以一
甘筍忌廉湯
湯一啲都唔稀,啖啖都係甘筍蓉,微甜而唔膩~
酥皮威靈頓三文魚及溫泉蛋
炭燒美國安格斯肉眼牛扒 (另加$78)
烤野菌 (另加$38)
黑白朱古力二重奏
原本未問waiters之前,仲以為佢係雪糕添!不過原來係白朱古力蛋糕,中間就有啲brownies~ 佢嘅質感都幾特別,食落有少少似豆腐,又唔太甜,都可以一試
雲呢拿雪糕
估唔到有兩球,雪糕入面仲有雲呢拿籽~